Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ponovni upit


Autor Poruka

mkrezic

08.12.2008. 09:00

Evo ponovo Vam se javljam sa pitanjem ili više njih.
Kada sam Vam se javio prvi puta u EEG-u je pisalo da lijevo okcipitalno izbijaju zašiljeni valovi.Iritativni elementi lijevo okcipitalno,dok jučerašnji zaključak liječnika glasi EEG pokazuje iritativne elemente desno parijetopokcipitalno.Možete li mi to malo bolje objasnit.
Do sada nam je djete vodila liječnica koja je otišla u mirovinu pa nam je ovo bila prva kontrola kod novog liječnika.dosadašnja terapija joj je bila Topamax tbl.25 mg 1+0+2 na dan,a sadašnji liječnik je to promjrnio u 1+0+1 na dan.Kčerkica nam je malo punašnija pa je liječnica preporučila čak i 2+0+2 terapiju tako da neznamo kako će ona to podnijetim i dali se uslijed smanjenja količine mg može doči do ponovnog napadaja(nije ih bili osim prvog puta).Zimus je bila bolesna,a izmjerena temperatura joj je bila 40 c˙ i nije imala napad.Temperaturu smo uspjeli brzo srušiti.

još Vam jednom hvala

Jelena Bošnjak, dr. med.

27.01.2009. 04:25

Poštovani, opis EEG nalaza koji ste naveli najvjerojatnije ne pokazuje na organsku podlogu već na funkcionalni fokus. Koncentraciju tomiramata u serumu je najbolje provjeriti u Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku KBC Rebro u dogovoru s Vašim neuropedijatrom.