Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mr mozga


Autor Poruka

13.04.2008. 10:50

Supratentorijalno desno uz trigonum desne lateralne komore subependimalno vidi se ovalna tvorba dim oko 9mm x 6 mm koja prati intenzitete signala sive tvari bez znakova imbibicije. Dif. dg. može se raditi o tuberu ili heterotopiji sive tvari. U usporedbi sa snimkama i nalazom mr-a iz 2005 god. radiomorfološki nalaz je bez promjena. Nema znakova akutne ishemije, hemoragije niti ekspanzivnog procesa.

sveukupno sam od 1992 do sada imala 3. napada. Od 1992 do 1995 sam pila phemiton i nakon toga prestala. 2005 sam imala ponovo napad dijag. grand mal i to na temelju suprugovihizjava. Pila sam Tegretol do 2008. prestala naglo i imala novi napad nakon 10 dana.

Molim stručno mišljenje

Hvala

Jelena Bošnjak, dr. med.

30.06.2008. 18:00

Poštovani, s obzirom na to da nemam uvid u Vašu medicinsku dokumentaciu nisam upoznata s točnom vrstom napadaja i nalazom EEG-a. Ukoliko Vam je na terapiju karbamazepinom (Tegretol) dobro, tj. bez napadaja ste, trebali bi terapiju redovito uzimati te se redovito kontrolirati kod neurologa. Svaka zamjena i naglo skidanje lijeka može dovesti do ponavljanja napadaja te bi trebala biti pod strogom kontrolom neurologa.