Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalazi uredni ali...


Autor Poruka

miho

08.04.2006. 01:06

Postovani prije par dana sam se vratio sa detaljnih pretraga i sve je ok ne u granicama normale nego bas ok.Medjutim ja imam smetnje da mi dodje napad traje 1do2sekunde ne gubim svijest ali sam odsutan.Nitko to nemoze primjetit jer vec 17god.zivim s tim pa sam se navikao.Uzimam phemiton200 1-0-1 i rivotril 2mg pola tablete navecer.Molim za savjet po nalazima su mi doktori htjeli ukinut terapiju ali ja se ne osjecam ok.ovakvu sam situaciju imao 1997 tada sam pio samo phemiton tada mi je doktor dao tegretol i proslo je sve preko noci do 2002 i tada ponovno smetnje do danas vjerujte izgubio sam zivce.Zanima me vase misljenje i unaprjed hvala.

mr. sc. dr. Davor Sporiš

17.04.2006. 15:50

Vaši nalazi su svi OK, ali Vi se ne osjećate dobro. To je bitno za sažeti. Također navodite da povremeno imate kratkotrajne napadaje od 1-2 sekunde, koje okolina često ne primjeti. Ako sam dobro shvatio na Tegretol Vam je bilo najbolje. Na osnovu Vaše anamneze ne mogu razlučiti da li se kod Vas radi o kratkotrajnim absence napadajima ili kompleksnim parcijalnim napadajima. To se svakako da izdiferencirati s obzirom na točan opis napadaja i specifičan EEG nalaz. U jednom slučaju prvi lijek izbora je valproat, a u drugome Tegretol (karbamazepin). Mislim da bi svakako trebali nastaviti sa uzimanjem adekvatnog lijeka