Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje o meningitisu


Autor Poruka

daphne

22.09.2005. 11:11

poštovani!
moj bratić, mladić od 23 godine, pokretni invalid, prije 15-tak dana pao je sa prozora trećeg kata zgrade(10,80m visine) i zadobio prsnuće četvrtog kralješka od trtice gore. učinjena mu je operacija nakon koje je ustanovljeno da neće biti nepokretan, može micati noge kao i prije.
nedavno mu se pojavila temperatura koja je sada narasla do gotovo 40 stupnjeva celzija, da bi nam jučer doktori rekli da je nastupio meningitis i da mu se rana od operacije zagnojila i inficirala.
molim vas da mi kažete kako to može utjecati na njega(pacijenta) u fizičkom i psihičkom smislu te šta možemo očekivati ubuduće.
ima li tome ikakvog lijeka?
zabrinuta sestrična

Dr. Hrvoje Hećimović

22.09.2005. 12:23

Meningitis u slučaju Vašeg bratića zasigurno predstavlja komplikaciju njegove ozljede, vjerojatno kralješnice, jer ne govorite o povredi glave. Sama riječ označuje upalu ovojnica mozga i leđne moždine, koja seže sve do trtičnog dijela kralješnice. Većina meningitisa, ovisno i o uzročniku, se uspješno liječi antibioticima, najčešće u posebnim uvjetima liječenja (bolnice, ovisno o stupnju bolesti ponekad i jedinice intenzivnog liječenja).
Prognozu je teško dati dok se ne napravi kompletna dijagnostička obrada i ne provede terapija.