Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sta je psihomotorna epilepsija


Autor Poruka

Tanja

19.04.2006. 13:50

Zelim da znam dali hydanphen je ljek za psihomotorne epilepsije .Moja majka je dobila epilepsije pre okolu 17 godinama i na pocetku je primila fenaberbeton no napadi su bile sve cestije pa nejzin ljecnik prepisio i hydanphen on je rekao da je ona dobila bolest od veliki stres sta je dozivila kad je nejzina sestra umrela a brata je dobilo sok za vreme vojne vo hrvatska dok je sluzio vojni rok a ona nije primila nikavi ljekovi za smiruvanje zto sto je bila bremena vedanas posle poragaj ona je dobila prve napade i bila je u tesku sostojbu od kad pocnala da uzima hydanphen sostojba i bila se bolija napadi su bile sve retkije sad vise 5 6 godina nije dobila nikakvi napadi no sad vise hydanphen ljekovi kod nas nikade gi nema zelim da znam dali ima soodvetnu zsmenu za te ljekove i koja eHvala puno

mr. sc. dr. Davor Sporiš

11.05.2006. 19:46

Hydanphen je dobar stari, standardni antiepileptik, koji se nažalost u puno zemalja prestao proizvoditi. Zamjenski je idealno uzimati Phenobarbiton i Difetoin, koji su u određenim koncentracijskim raspodjelama sačinjavali lijek Hydanphen. Danas se smatra po uputama Internacionalne lige protiv epilepsije da je prvi lijek izbora kod psihomotorne epilepsije (kompleksne parcijalne epilepsije sa ishodištem u temporalnom režnju) karbamazepin, potom lamotrigin, difetoin, gabapentin i drugi lijekovi tzv. IV generacije. Dakle svakako da ima dobar izbor drugih lijekova kod bolesti Vaše majke i prognoza bi i dalje trebala biti dobra.