Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

maja

23.04.2006. 23:55

Postovani Doktore,

Jako sam zabrinuta, trebam neciji savet. Danas sam imala jako zucnu raspravu sa sestrom, kojom prilikom je ona imala napad: sedela je na stolici, gornji deo tela se ritmicno klatio napred nazad, tako da je sakama udarala po stolu, glavom je takodje klatila levo desno i bilo je i gubitka svesti, jer me je odmah po prestanku napada pitala sta se desilo. Da li ovo moze biti epilepsija ? Sestra ima 32 godine, nikada do sada nije bilo sumnje na epilepsiju, mada se ja secam da se nesto slicno dogodilo pre 10ak godina, takodje pri vrlo zucnoj porodicnoj svadji, kada su bili prisutni i moji roditelji, pa ja nisam sve direktno videla. Jako sam zabrinuta, nisam o ovome razgovarala ni sa sestrom, ni sa roditeljima. U siroj familiji nikada nisamo imali kontakta za dijagnostikovanom epilepsijom.

Unapred hvala.

mr. sc. dr. Davor Sporiš

11.05.2006. 20:05

Opis zbivanja kod Vaše sestre mogao bi odgovarati i pseudoatakama, dakle ne pravim epileptičkim napadajima, već psihičkom reakcijom na stres. Naravno najbolje bi bilo da se obrati neurologu, učiniti potrebne dijagnostičke pretrage i pregled (EEG sa aktivacijskim tehnikama, MR mozga, psihologijsko testiranje...), te da se razjasni kakva su to točno zbivanja.