Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


treptanje očiju (kapci)


Autor Poruka

mariobrki

11.01.2008. 16:40

Majci su oči počele treperiti otprilike prije 7-8 mjeseci. Bila je na pregledu kod okuliste i rečeno je da nema pomoći da su živci popustili. Primila je jednom inekciju botoxa koja joj je malo pomogla ali nakon nekog vremena sve je po starome. Bila je i u neurologa prošli mjesec koji nije našao ništa značajno i propisao joj je lijek da pije da vidi hoće li to pomoći. Radi se o lijeku Rivotril 0,5mg. Prije uzimanja lijeka pričitali smo upustva i vidjeli da se radi o lijeku za epileptičare, prepali se i nije ga počela uzimati. Također sam po internetu vidio da taj lijek uzimaju epileptičari, osobe koje imaju depresiju, da je vrlo jak i da izaziva čak i ovisnost.
Molim Vas vaše mišljenje, savjet ili preporuku.

Unaprijed zahvaljujem,
Mario

Josip Glavić, dr. med.

13.01.2008. 12:35

Poštovani,

što se tiče lijeka tvorničkog imena Rivotril (klonazepam) on spada u skupinu benzodiazepina, a ima antikonvulzivni, mišićno relaksirajući, sedativni i anksiolitički učinak, te kao takav možda može pomoći Vašoj majci. Lijek je jako dobar i već dugo vremena u kliničkoj praksi i mislim da nema razloga za strah od uzimanja. Naravno da Vašu majku nisam pregledao i samim tim ne mogu reći da li bi se ja odlučio za Rivotril ili ne, ali mislim da bi trebali imati povjerenje u svoga neurologa i vjerovati mu, a ako ga nemate potražite mišljenje nekog drugog neurologa. Vjerujte da svaki liječnik jako dobro zna što piše u uputstvu lijeka i kada preporuči lijek jako dobro sagleda sve okolnosti i na kraju svojim potpisom na nalaz preuzima odgovornost za moguće posljedice terapije, kojih mislim da u ovom slučaju nebi trebalo biti.