Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ED i zakrivljenost


Autor Poruka

roki19

21.03.2009. 10:55

Poštovani

Želio bih vam objasniti moj problem i nadam se vašem mišljenu, tj drugom mišljenju. Bolovao sam od "ventralne inkurvacije", zakrivljenosti penisa. Navodno je inkurvacija bila urođena jer ga se jednostavno oduvijek takvog sjećam i nisam doživio nikakav udarac ili nešto slično. Problem je bila sama inkurvacija (gotovo 90 stupnjeva) i smetnje pri erekciji, tj mogao sam postići erekciju, ali ju nisam mogao održavati.

Sada imam 23 godine i nedavno sam imao korektivni operativni zahvat po "Nesbithovom principu". Operacija je prošla uredno (nadam se) i sada je prošlo oko 50 dana nakon samog zahvata. Spolovilo sada puno bolje izgleda, ali i dalje imam problema sa održavanjem erekcije. Erekcija i često varira- ima dana kada jutarnje budu sasvim ok, ima isto toliko dana kada su "tak tak"... ali teško je održavat, ne znam kako da nazovem, svjesnu erekciju- bilo da sam sam sa filmom ili sa curom.

Erekciju mogu postići, ali ju je i dalje teško zadržati- sa 99% padne na možda 60% u roku 3-5 sekundi, ni sam vam ne znam opisat jer nikada u životu nisam imao normalnu erekciju.

Bio sam prošli tjedan i kod svojeg liječnika, te mi je preporučio vitamin e, a vjerovatno ćemo ić i dalje u obradu. Spominjao je i probleme sa hormonima, ali imam jedan nalaz od prošle godine na kojem su vrijednosti testosterona u fino granicama normale. Također tvrdi da se tom operacijom problem ED nije rješavao, tj da su to dva odvojena problema (ono, ludilo od sreće).

Ne pušim, pijem rijetko, student sam (studentska prehrana i nemam pretjeranih fizičkih aktivnosti, ali imam sasvim normalnu kilažu), nikada nisam konzumira nikakvu vrstu droga.

Nadam se da razumijete curinu i moju zabrinutost, već sam duže vrijeme čekao tu operaciju i nakon svih potrošenih živaca i vremena nisam zadovoljan rezultatom baš previše, jel.

Evo, jednostavno me zanima Vaše mišljenje i iskustvo o tome.

Pozdrav

Antun Gršković, dr. med.

24.03.2009. 21:30

Na žalost i ja vam moram reći da su to 2 odvojena problema. Prvi je prirođen i sada je kirurški korigiran. U protivnom pri 90 stupnjeva zakrivljenosti ne biste niti uspjeli penetrirat u žensko spolovilo.
Drugi dio problema ipak vjerujem da je psihogene prirode s obzirom na vašu dob. No to nije adekvatan odgovor za vaše pitanje.
Mislim da biste trebali opet posjetiti urologa, priložiti odgovarajuće nalaze pretraga (KKS, urea, kreatinin, jetreni enzimi, testosteron, GUK, lipidogram) te sa njime porazgovarati o problemu. S obzirom na podatak da lako postignete erekciju, ali da ubrzo nakon postizanja dolazi i do slabljenja intenziteta erekcije, preporučio bih učiniti UTZ kavernoznih tijela te Doppler penilnih arterija i vena uz prethodnu stimulaciju intrakavernoznom injekcijom prostaglandina.

roki19

14.04.2009. 21:55

hvala Vam na odgovoru, krenuo sam i s tim sad

molim Vas na još jedan odgovor.... nekih mjesec i pol dana nakon operacija sam izgubio osjet na glansu, ali mi se eto vratio prije par tjedana, ali vrlo bolan osjet. glans je sada prilično bolan na dodir, pa čak i na lagano tapkanje preko hlača i kožice! moj liječnik je to opisao kao "parestezija tipa bol na dodir" i tvrdi da će proć s vremenom.

zanima me, opet, Vaše mišljenje o tome. koliko bi to trebalo potrajat? jel moguće ičime ublažit bol? pokušao sam s raznim tabletama protiv bolova, uglavnom bezuspješno

Antun Gršković, dr. med.

19.04.2009. 12:40

Prilikom operacije kordee penisa trebalo je "ogoliti vaš penisa u potpunosti" da bi se došlo do mjesta koje je bilo uzrok zakrivljenosti. Pri tome, sitni, oku nevidljivi ogranci živaca su i oštećeni. Na početku osjet na glansu je bio oslabljen, sada je intenzivan, a poslije će se normalizirati, samo morate dati vremena da se ti sitni ogranci "regeneriraju".

roki19

26.05.2009. 20:40

Evo, obavio sam većinu pretraga i sve je u redu. Napravio sam i color dopler, ali u opuštenom stanju po zahtjevu mog liječnika. Meni se nekako čini da je moj broblem loš rad vena pa me zanima može li se to uopće vidjeti na dopleru dok je penis u opuštenom stanju? Inače, nalaz takvog doplera je uredan i nema problema.

Antun Gršković, dr. med.

27.05.2009. 21:15

Color Doppler krvnih žila penisa dok je penis u flakcidnom stanju, na žalost, nema nikakvog smisla.

gen88

27.11.2009. 09:55

Ukljucio bih se u razgovor, pitanjem za rokija.Da li si penis imao zakrivljen na dole, i koliko je kostala operacija koju si imao.Hvala unapred.

roki19

09.12.2009. 14:50

da, zakrivljenost je bila prema dolje. operacija nije ništa koštala, obavljeno normalno kao svaka druga

stipeee

17.07.2010. 16:05

i ja imam zakrivljen panis na dole ali mi ne smeta to...zanimame ako mi ne smeta da li je neophodna operacija?

hvala

Antun Gršković, dr. med.

18.07.2010. 15:45

Nije nužna no nužan je preled urologa radi verificiranja početnog stanja te eventualne terapije.