Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nemogucnost postizanja orgazma


Autor Poruka

BloodyHell

21.07.2010. 00:25

Poštovani dr.

Imam 28 godina i zdrava sam mlada žena s normalnim seksulanim apetitima. Smatram da dobar spolni život nije najvažnija, ali je svakako bitna stavka uspješne veze/braka.
No problem nije u meni, nego u mom partneru, naime on ima 29 godina i nikada od kad smo zajedno (gotovo godinu i pol dana) nije postigao orgazam. Često se događalo kao da je nadomak orgazma no ne dolazi do samog vrhunca i nema ejakulacije. Također mu je dosta često uopće teško postići erekciju. Libido mu je skoro na nuli (gotovo nikada nema seksualne želje), a ponekad tijekom samog vođenja ljubavi erekcija splasne. Moram napomenuti da je penis pomalo zakrivljen (prema gore, hm, možda glupa usporedba, ali kao banana), pa me zanima da li je možda u pitanju Petronijeva bolest (ako sam točno napisala, nešto sam čitala o tome).

U svakom slučaju, mnogo se informiram, jer planiramo brak i djecu i zanima me je li uopće moguće izliječiti njegovo stanje i o čemu se tu uopće radi.
Iskreno moram reći da mislim da je žalosno da dvoje mladih ljudi imaju ovakav problem, nekako ga nitko ne očekuje u dvadesetima, no što je tu je, moramo ga pokušati riješiti. On zna da ga ja volim i da sam apsolutno uz njega te da na njegov tj naš problem gledam kao na rješivi problem.
Pričala sam s njim i predložila sam mu da odemo zajedno liječniku-urologu i da vidimo u čemuje stvar. Naravno, on bi to želio, no jako ga je sram i teško mu je uopće pričati o tome, sa mnom, a kamo li sa strancem (tj liječnikom). Ja ga pokušavam uvjeriti da su liječnici profesionalci koji imaju razumijevanja za bolest i da im je posao da pomognu čovjeku kada je loše, tako da je pristao ići, no prije bih Vas molila za stručno mišljenje i savjet.

Ovakva situacija je već poprilično frustrirajuća, jer naši emocionalni odnosi su super, ali fizički su katastrofa, gotovo da ni ne postoje (imamo odnose jednom mjesečno i to imam osjećaj da on to radi samo radi mene, a ne zato jer ima potrebu za time).

Inače, zaboravila sam dodati da je osoba vrlo uredna glede životnih navika, ne pije alkohol, ne puši, pazi na prehranu i redovno se bavi sportom.

Molim Vas pomozite nam barem savjetom kako razgovarati s liječnikom i na što mu ukazati.

P.S. Mislite li da bi bilo pametno da ja također prisustvujem razgovoru s liječnikom, ili da pričekam u čekaonici kao moralna podrška, jer ne znam kako će se više otvoriti, sa mnom ili bez mene.

Hvala unaprijed.

Lijep pozdrav.

Antun Gršković, dr. med.

22.07.2010. 11:00

Hvala na iscrpnom pitanju...u svakom slučaju nema potrebe puno raspravljati o vašem problemu jer je odluka da posjetite urologa (za početak) dobra i svakako opravdana. Tri su problema koje ste naveli: gubitak libida, erekcijska disfunkcija i anorgazmija. Gubitak libida može biti pokretač za sve ostale probleme. U razgovoru svakako bi trebalo razlučiti radi li se o gubitku libida samom po sebi ili je gubitak libida nastupio zbog lošeg seksualnog života sa posljedičnim strahom od novih neuspjeha. Treba vidjeti dosadašnje seksualne navike ukoliko je imao druge partnerice te pitati za druge oblike seksualnog zadovoljavanja (samozadovoljavanje).
S druge strane orgazam teško da se može postići uz neadekvatnu erekciju, a ako je erekcija i prisutna anorgazmija je gotovo u 100% slučajeva posljedica psihičkog problema. Što se tiče zakrivljenosti penisa (Peyronieva bolest) to je sada sekundarni problem iako smatram da se ne radi o toj bolesti jer je svaki penis blago zakrivljen na stražnjoj strani. Kod svojeg liječnika učinite osnovni laboratorij (kompletna krvna slika, jetreni enzimi, urea, kreatinin, profil lipida, GUK te svakako testosteron, LH, hormone štitnjače, prolaktin) te se sa tim nalazima uputite urologu. S obzirom da vaš partner ima povjerenja u vas, a s druge strane sam shvatio da ga je sram pričati o problemu mislim da bi vaše prisustvo razgovoru moglo samo koristiti, a ne škoditi. Sretno.

BloodyHell

07.08.2010. 01:20

Poštovani dr. Gršković,

ponajprije se zahvaljujem na odgovoru. Učiniti ćemo pretrage koje ste naveli, ujedno Vas molim preporuku nekoga od Vaših kolega liječnika (privatne poliklinike) u Zagrebu, gdje bismo mogli dobiti najbolji savjet i potrebno liječenje.

Hvala još jednom i lijep pozdrav!

Antun Gršković, dr. med.

09.08.2010. 23:10

Malo mi je nezgodno odgovarati na takvo pitanje no pretpostavljam da je to urocentar u ZAgrebu