Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Imaš jednom pravo pogađat naslov!!!


Autor Poruka

farky

19.01.2008. 02:20

Poštovanje!

Ovako, da počnem.
Prvi seksualni odnos sam imao sa 19 godina. Do tada sam se brinuo da neču svršiti prerano, i slične brige... Nisam ni mislio da če mi na pameti biti ED. Uvijek kada bi gledao neki +18 film ili imao neku sličnu stimulaciju postigao bi čvrstu erekciju. Kada sam prvi puta imao seksualmi odnos, imao sam poteškoče sa postizanjem erekcjie, i kada sam je napokon nekako postigao, ali to nije bilo to, trajala je dok nisam svršio,
a to je bilo brzo pošto mi je bilo prvi puta. Mislio sam, prvi put bit će bolje, ali sam s istom osobom pokušavao nekoliko puta tokom tjedna, ali ne, nisam uspio postići potpunu erekciju, nesto jesam ali nije to to.
Nakon nekog vremena pokušao sam i sa drugom osobom, i isto je bilo.
Sada mene zanima, pošto nisam bolestan, osim blage asmatične alregije na perje i kučnu prašinu(grinje),
u čemu je problem?
Znam da se javljaju ljudi sa tim problemom koji su u godinama, ali meni je samo 19!!
Htio bi nešto drugo pokušati prije nego odem svojem lječniku jer mi je previše neugodno, pošto živim u maloj sredini...
Koliko je česti taj poremečaj u tim godinama? Koji su najčešći razlozi?


Unaprijed se zahvaljujem!!

Antun Gršković, dr. med.

12.07.2008. 16:20

U ovom slučaju najvjerojatnije se radi o psihološkim uzrocima nastanka erektilne disfunkcije. U prilog tome govori uredna erektilna funkcija prije početaka spolnih odnosa i ustvari nagli nastup samog problema.
Riješenje problema doći će samo od sebe kada nađete partnericu koja će imati dovoljno strpljenja sa vama, koja neće forsirati spolne odnose i s kojom ćete se moći u potpunosti opustiti kroz razgovore o samom problemu. Ukoliko ni tada nećete biti u mogućnosti imati adekvatan spolni odnos tada je indicirano uzimanje nekog od PDE-5 inhibitora, npr. vardenafila (Levitra) 10 mg. Kada se zareda nekoliko uspješnih spolnih odnosa putem kojih će vama narasti samopouzdanje tada ćete postupno moći ukinuti i terapiju spomenutim lijekom.