Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim za savjet...


Autor Poruka

jo

02.12.2008. 10:00

Imam 20 godina... I imam problem s penisom... Kada je penis u krutom stanju ne mogu prevući kožicu preko glavića... Možete li mi reći koji je način da se to iliječi? Treba li operacija i koliko traje ona, te kakva je? ili postoji kakva mast-krema?

Antun Gršković, dr. med.

02.12.2008. 22:35

Prema vašem opisu radi se o fimozi. Dakle riječ je o suženom otvoru prepucija zbog kojega se kod nekih samo prilikom erekcije, a kod nekih i kod flakcidnog (opušteog) penisa kožica ne može prevući preko glavića. Koji puta to stječemo rođenjem, a koji puta nastaje u tijeku života, najčešće zbog upale. Pretpostavljam da zbog toga imate i bolove tijekom odnosa ili se zna dogoditi i da kožica malo "napukne".
Preporučam vam da posjetite urologa koji će vam potom najvjerojatnije predložiti cirkumciziju (obrezivanje) što je i najefikasnija terapija ovog stanja.
Sam zahvat traje oko pola sata do 40 minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji te po izvođenju zahvata odlazite na kućnu njegu.

miha1991

06.12.2008. 13:00

koko treba mirovat nakon tog zahvata, mislim bez sexualnog odnosa?

miha1991

06.12.2008. 18:55

imam 18 godina i imam slican problem ko i 'jo' isto nemogu navuc kozicu dok mi je penis u krutom stanju, izgleda mi kao da se glavić zaraso,ili tak nest. zanima me jel bi mogo imat normalan odnos s curom da nejdem na operaciju? a ako moram na operaciju kolko treba mirovat bez sexa? hitno molim vas da mi cim prije odg! hvala vam unaprijed

Antun Gršković, dr. med.

07.12.2008. 13:40

Neki ljudi mogu imati normalan odnos dok neki navode da nemaju zadovoljavajući odnos.
Uglavnom se kvaliteta odnosa popravi nakon operacije. A u cijeloj toj stvari nije samo problem u tome može li se ili ne imati odnos već i u održavanju higijene penisa. U slučaju kad se prepucij ne može dobro prevući preko glavića dolazi do nakupljanja smegme koja djeluje upalno i pogoršava već nastalo stanje, a u krajnjem slučaju ona je i jedan od riziko faktora za nastanak karcinoma penisa. Stoga je preporuka kao i kod prethodnog pitanja.
Nakon operacije treba izbjegavati odnose dok rana ne zaraste, a to je oko 2-3 tjedna.

miha1991

07.12.2008. 19:20

al ja bez brige mastrubiram i sve, nemam nikakvih bolova

Antun Gršković, dr. med.

08.12.2008. 20:40

Prema Ustavu Republike Hrvatske svaka je osoba odgovorna za svoje zdravlje.
Ukoliko nemate problema sa higijenom ili tijekom odnosa onda za sada ne treba žuriti sa zahvatom.