Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s erekcijom


Autor Poruka

nesretni mladic

12.11.2008. 10:20

Pozdrav! Imam problema s erekcijom, odnosno s odrzavanjem erekcije, te penis zakrivljen prema dolje. Taj problem imam od kada znam za sebe. Bio sam na pregledu kod urologa gdje sam napravio prostagladinski koji je po rijecima urologa bio negativan. Taj test je bio napravljen za vrijeme operacije frenuluma (imao sam kratak frenulum). Kako sam ja za vrijeme te operacije lezao na operacijskom stolu i ispred mene se nalazio kao mali zastor koji je prijecio pogled da gledam operaciju i ujedno da gledam reakciju svog penisa na prostagladinski test. Prema rijecima urologa nista se nije dogodila, ali ni najmanja reakcija (nista se nije dogodilo niti u periodu od 30 min nakon testa). Mene zanima, posto sam bio u tom trenutku dosta napet (imam fobiju od bolnica, igli...) i pod utjecajem lokalne anestezije, da li je moguce da test nije uspio zbog navedenih razloga. Smatram da se morala pojaviti nekakva reakcija, odnosno da je moralo doci do nadimanja penisa, jer poznajem svoje tijelo.... Citao sam mnogo po internetu o nacinima kako ojacati erekciju i tvrdocu penisa razlicitim vjezbama, pa me zanima da li su te vjezbe dobre ili mogu imati negativne posljedice... Evo linka gdje se to moze procitati, pa vas molim za misljenje http://www.sex-galerije.com/povecanje_penisa_uvod.shtml (link bi trebalo copy-pasteati u browseru koji korisite jer inace vas baca na neku drugu stranicu, stvarno neznam zasto je to tako)... Unaprijed hvala!

Antun Gršković, dr. med.

16.11.2008. 13:00

Prepostavljam da se radilo o korekciji kratkog frenuluma te da je sada problem sa zakrivljenošću penisa nestao. Ukoliko nije, najčešći uzrok zakrivljenosti penisa jest plastična induracija penisa. Ne znam koliko imate godina i o čemu je dakle riječ. Ukoliko erekciju, koja je adekvatna za spolni odnos, postižete bez većih problema, ali problem nastaje jer ukručenost penisa brzo nestaje onda u obzir može doći i psihogeni karakter bolesti, ali i problem pojačanog venskog otjecanja krvi iz kavernoznih tijela. Prvi problem je podložan liječenju no sa drugim nema dobrih iskustava.
Aplikacija prostaglandinske intrakavernozne injekcije jest metoda kojom se može utvrditi da li su zadovoljeni vaskularni uvjeti za nastanak erekcije te se tim testom ustvari bypassiraju psihogeni, hormonalni i neurološki faktori koji u normalnim uvjetima trebaju biti zadovoljeni da bi došlo do erekcije. Taj test može, prema literaturi, biti i negativan iako je anatomski i fiziološki sve u redu (drugim rječima, erekcija se može postići, ali iz nekog razloga do nje nije došlo nakon aplikacije injekcije).
Urološko društvo nema formiran stav prema vježbama za jačanje erekcije i povećanja penisa, jedino što je sigurno jest da neredoviti spolni odnosi, ili neredovito postizanje erekcija, dovode do toga da erekcije svaki slijedeći put budu oslabljenog karaktera. Kavernozna tijela su, između ostalog i mišično tkivo, kojemu je potrebna vježba da bi bio funkcionalniji, uostalom kao i svakom drugom mišiču u tijelu.
Budući je dosta nejasnoća u svemu ovome predlažem da napravite osnovnu laboratorijsku obradu (krv, šečer u krvi, masnoće u krvi, testosteron, LH, FSH, hormoni štitnjače, PSA /za one koji imaju više od 50 godina/) te potom posjetite urologa koji će napraviti fizikalni pregled te potom, ukoliko bude potrebno, ponovo, nakon injekcije prostanglandina, vidjeti reakciju i učiniti Doppler krvnih žila penisa (arterijsku i vesnku funkciju).