Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Odrzavanje erekcije


Autor Poruka

MrkoM2

13.05.2010. 15:20

Pocitovani,

imam 28 godina, i ne patim od nekih bolesti.
Oko, moj nacin zivota, rado mesto mi je vezano pred komjuter, i u sedece polozaj pred kompjutera sam svaki dan, prosecno 12-13 sati i nemam bas najkvalitetni san, i kvalitetna ishrana. Ne pustim, pijem vrlo rijetko.

Oko zdravje, napravio sam napredni kardio pregled, i rezultati su bili odlicni. krvna slika super.
Oko živčanog stanje, imam izbuvliv karakter, nervozan sam po prirode i, zadne godine primetio da vrllo cesto praktikujem Škripanje zubima, sta je sigurno simptom na stresa.

Zadnje godine dana sam primetio da mi se zelja za seks namalila. Ranije sam bio mnogu upalen na samozadovalanje, erekcija je bila bolja i odzavala se bez nikakvih problem (cak i bez potrebe stimulacije), danes se to namalilo, erekcija je 80% prijašnje a cak i kada je odzravam nije potpuna.
Moram napomenut da sam apstinirao sa seksa jedno 5 godina, bio posevecen samo na posao i izoliran sa socijalne komunikacije.

Mometalno sam sa devojkom (oko 3mijeseca). Nemam nikakvih problem oko postizanje erekcije (potrebni sum mi par sekunda), no za vrlo kratko vreme erekcija olabavi do 70-80% (nekad mi i potpuno nestane, pa potrbno mi je da se malo odmorim (1-2munuta) i onda opet mala predigra za da povtorno se vrati erekcija.
jutarni erekcije su cesce kada spavam sa curom kad nisam sa njom su retke.

Pitanja oko problema da odrzavanje erekcije?
dali je prirodno da se zalja namalila budici na broj (28) godine i nacin zivota?
Dali je prirodno da se erekcija namali i sposobnost odrzavanje budici na broj godine?
Dali je to uzrok moja slaba fizicka kondicija?
Dali je mozda neki organski problem, cirkulacija krvi i sl.

Kako podobri ti to..fizicka aktivnost promena nacin zivota, pregledi, terapija itn.

Molim za vas savet,
Hvala unapred

Antun Gršković, dr. med.

14.05.2010. 21:30

Vaš način života svakako nije najbolji primjer zdravog života no isto tako moramo ustvrditi da postoje i oni koji žive puno nekvalitetnije pa ipak nemaju problem kao i vi. Tjelovježba je jedan od preuvjeta dobrog funkcioniranja svih organskih sustava pa tako i ovog koji je potreban za erekciju. S obzirom da ste rekli da ste zdravi te da ne uzimate lijekove prije svega bih rekao da je problem psihičke prirode. Indirektne razloge nalazim u vašem stilu života zadnjih 5 godina (posvećenost poslu, izbjegavanje socijalnih kontakata, smanjenje seksualne želje). Sa dosta velikom sigurnošću mogu reći da se vjerojatno radi o određenom psihičkom stanju koje inhibira libido, a time i erekciju. No jedina sumnja tomu je podatak da se erekcija lako postiže, a brzo gubi (prije bih pomislio da će biti i otežano postizanje erekcije) te podatak smanjene seksualne želje. Zbog toga bi bilo poželjno učiniti krvne nalaze (jutarnji testosteron u krvi) te potom posjetiti urologa koji će nakon uvida u sveukupno vaše stanje odlučiti je li nužno učiniti Dopplersko snimanje protoka krvi u penisu.


MrkoM2

16.05.2010. 02:35

hvala na odgovoru,

dozvolicu da budem malo poprecizan
- prvi fakt mozda je znacajno da naglasim je to da sam aktivan seksualno zadnje 3-4 mjeseca svaki dan...(ubicno imam 2 odnose uvece koje traje do 7-8 minuta a retko 10-15 minuta)
- erekcija vrlo retko kompletno se izgubi (razlika sa renije je sto sada je neophodna stimulacija, tesko je odrzavam kada je u pitanje duga predigra (vise od 2minuta) sto ranije nije bilo slucaj)
- rekao sam da nemam problema da postignem erekciju (iako ne svaki put je kompletna ) ali postoi razlika da ujutro treba mi vise vremena da postignem a retko i nemogu
- erekcija nije slucaj bukvalno svaki put da se namali tokom seksualan odnos, ima slucajeva kad je normalna (prosecno 30%)

znam da sam malo konfuzan, ali custvo da seksualna sila u zadnje vreme se namaluje pravime panican, i da nemogu bit potpuno precizan

pitanje
- dali slaba ishrana moze bit uzrok ovo sostojbe ?
- dali je normalno na moje godine ne svaki put da bude dobra erekcija, i ujutro da bude potesko posticki?
- ako je slucaj zapusene arterija, dali se to leci i kako?

u svakom slucaju uradi cu hormonska analiza
neznam dali smijem ovako prosiriti komunikcija ali u svakom slucaju hvala vam puno

Antun Gršković, dr. med.

16.05.2010. 19:50

I dalje stojim otprilike pri istom stavu kao i u prethodnom odgovoru. Manja je vjerojatnost da je uzrok problemu organske prirode. Inače smatra se da je spolni odnos koji traje 7-8 minuta "normalan" odnos. No vaš je problem brži gubitak erekcije i nepotpuna erekcija. Zato predlažem da učinite ono što sam preporučio.
Slaba ishrana nije uzrok problemu, ali može pridonijeti, uz mnoge druge faktore, nastanku erektilne disfunkcije.
Za vaše godine to nije normalno stanje, ali među populacijom mlađe životne dobi najčešći uzroci erektilne disfunkcije su psihogene prirode. Dakle na neki način je vaš problem "normalan", a ne bi bilo normalno da je uzrok vašem problemu ateroskleroza npr.
Kada bi se radilo o vaskularnom uzroku bilo bi indicirano raditi bypass, odnosno revaskularizaciju no ta indikacija je ograničena uglavnom na oštećenje arterija zbog traume.
U svakom slučaju u međuvremenu možete pokušati sa Levitrom 10mg ukoliko ne postoji kontraindikacija. Ukoliko dobro odreagirate na lijek to će također biti jedan od dokaza koji dijagnozu približava korak bliže psihogenoj erekcijskoj disfunkciji.





pitanje
- dali slaba ishrana moze bit uzrok ovo sostojbe ?
- dali je normalno na moje godine ne svaki put da bude dobra erekcija, i ujutro da bude potesko posticki?
- ako je slucaj zapusene arterija, dali se to leci i kako?