Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pad libida


Autor Poruka

ivor27

15.03.2007. 10:00

Lijep pozdrav i zamolba za misljenje! Imam 25 godina i problem s padom libida. Kad sam s boljom polovicom, u glavi je sve okej, al dole stvari ne funkcioniraju kako bi trebale; ili ne reagira ili reagira pa se erekcija izgubi. Radi se o novoj djevojci s kojom jos nije bilo sexa, a postojala je veca pauza, od cca 2 godine, od prijasnje zadnje cure, radi velikog broja obveza i nemogucnosti imanja veze. E sad, ne znam dal se radi o psihickom probelmu radi velike pauze u sexualnom zivotu i eventualnog straha, ili je problem fizicke naravi, pa ne znam ni otkud krenut.
Evo nalaz hormonalne slike koji bi mogo upucivat na fizicki problem:
PROLAKTIN 348 miJ/l (53-360 za muskarce)
ESTRADIOL 0,20 nmol/l (do 0,21 za muskarce)
TESTOSTERON 22,77 nmol/l (8,5-63,6 za muskarce do 50 god.)
KORTISOL 691 nmol/l (138-690 u 8 sati)
Krv je vadena u 8 ujutro, pa me zanima komentar i dal je nuzno potrebno prekontrolirat LH i FSH?
Da nije stvar u psihi, bojim se i iz tog razloga sta mi vec dosta dugo, vise od godinu dana, izostaju jutarnje erekcije, pa ne znam dal je to pokazatelj cega il psiha moze "djelovati" i dok spavamo?
Nemam bas najkvalitetniji san, a i svakodnevno u toku noci popijem do pol litre vode zbog osjecaja suhoce usta, pa ako to upucuje na manifestiranje psihickog problema...
S druge strane, u prilog psihickom poremecaju, ide to sta sa samozadovoljavanjem nemam navedenih problema i sve je okej, mogu to obavit gotovo kad ocu. Dosta sam zbunj i premlad za ovakve probleme, pa molim pomoc i unaprijed zahvaljujem na trudu.

Neven Kapun, dr. med.

29.03.2007. 16:05

Problem nove djevojke nakon određene pauze često je prisutan.Dovoljna je manja nesigurnost i eto problema.Osobno smatram da kod vas prevladava psihološki faktor.Preporučam da date krv za šećer,kolesterol,HDL i LDL,te trigliceride.S nalazima obavite pregled kod urologa.Ja bih vam prepisao Levitru od 50 mg. Vjerujem da bi kroz neko vrijeme stekli sigurnost i kasnije bez tegoba imali odnose i bez lijeka.TO naravno ovisi i o nalazima.Ovi koje ste do sada učinili su uredni

dr Kapun

ivor27

31.03.2007. 15:50

TNX! BTW, ako moze jos komentar na izostanak jutarnjih erekcija, cemu se to pripisuje i dal je normalno?

isto

30.05.2007. 09:55

Prije svega pozdrav dr. Kapunu i @ivor27. Ivore ti si u svojem postu opisao moj problem. Gotovo ista stvar nas muči. Ja sam hodao sa djevojkom 4 godine i nakon prekida imao odnose sa raznim partnericama. ti odnosi su nerijetko bili veliki napor za mene. U glavi sve u redu, malicka za poluditi, a od erekcije niti E. Kada se počelo gomilati onda su problemi bili još veći jer se javio i strah od neuspjeha. Sad sam upoznao djevojku za kojom sam zaista lud i malo lakše sam postigao erekciju ali kada je prekinula spontanost sa pitanjem da li imam prezervativ - dogodilo se down. Cijelo to vrijeme povremeno se viđam i sa bivšom djevojkom sa kojom bez problema postignem erekciju ali opet nije to to ako usporedim sa erekcijom od prije godinu dana. Žene obožavam, sjećam se da sam sa 20 (sad imam 24) godina mogao imati i 10 snošaja (bez pretjerivanja) za redom bez problema. Jednina stvar na koju sam mislio je bila sex. Sada se to svelo na jedan upitni i nesretan sam zbog toga. Zgodan sam (one kažu), znam zapaliti curu alli od nečega što bi trebao ispasti odličan sex na kraju ispadne veliko razočaranje. Pijem velike količnie alkohola i pušim otrpilike kutiju cigareta na dan - da li ima veze s time? Neki pregled? Tablete? Prihvaćam bilo kakav savjet jer mi je dosta ovoga...

ivor27

06.06.2007. 21:30

@ isto: evo, sam da ti prokomentiram upit. u meduvremenu se stanje popravilo, bliskost izumedu cure i mene se jos povecala, mentalana blokada, ako ju je uopce bilo, nestala, al tuitamo se javi da zakazem sta pripisujem umoru, stresu...provo i levitru, slabiju od 10mg, i ak si zdrav i mislis da neces imat neke posljedice na zdravlje, go for it!!! pazi da se ne navuces jer stvar djeluje ko mutavabig-smile ubrzano lupanje srca i toplina u licu je kod mene popratna pojava + 10ak h zelje i mogucnosti da se ista realizirahappy
za doktora: dakle, ponovit cu ak ste jos tuhappy cemu se pripisuju izostanci jutarnjih erekcija. tnx once again

Neven Kapun, dr. med.

19.06.2007. 17:55

Drago mi je da pacijenti (ili oni koji se zanimaju za temu) između sebe razmjenjuju iskustva. Sigurno da je psiha vrlo bitna u odnosu..Ali i inače...Ja se slažem da se povjerite vašem općem liječniku ili urologu te da vam pšretpiše jedan od PDE 5 inhibitora..Može i Levitra od 10 mg. Pazite da ju ne popijete na pun želudac tj. uz masniju hranu..kad steknete sigurnost i ovoj vezi će vaše priješnje iskustvo doći do izražaja...Ipak obavite pregled kod urologa...Uzroci problema sa erekcijom mogu biti organski a neki od njih i jako ozbiljni...npr., tumori,kronične bolesti itd..
dr kapun

isto

20.06.2007. 15:20

@Ivoror27 drago mi je da se stanje popravilo. Ja sam također naišao na djevojku s kojom sam uspio imati odnos mrtav umoran i pod jakim utjecajem alkohola. Prije bih mogao zaboraviti na to! Sad mi se nekak psiha popravila i mislim da će ubuduće općenito biti bolje. Levitru ću zato izbjegavati ali posjet urologu obavaljam prvom prilikom. Jezivo je kakav to utjecaj ima na samopouzdanje. Doc hvala na savjetu.

Neven Kapun, dr. med.

27.06.2007. 14:15

Potpuno se slažem sa vama.Pozdrav dr kapun