Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Ezekiel

08.09.2009. 17:15

Poštovani,
moje pitanje nema veze sa erekcijskom disfunkcijom no ne znam gdje bih ga postavila...
Naime, radi se o spermi moga decka, jako je zgrusana i grudvasta (nije zuckasta vec bijela, normalna) te me zanima da li je to nekakav poremecaj ili je to kod njega jednostavno takvo...mislim da je njegova sperma takva otkad se znamo, dakle nije da je na neke periode ili samo u zadnje vrijeme...doduse nekad mi se ucini da je mozda malo vise tekuca, no generalno mogu reci da je cesce zgrusana. Da li bi trebao otici na neki pregled ili ovo nije nikakav problem? Jer ako jest, sumnjam da cu ga natjerati kod doktora, buduci da on sam nije izrazio zabrinutost time, vec samo ja (i nisam mu rekla)...

Antun Gršković, dr. med.

09.09.2009. 11:35

Teško mi je odgovoriti na ovo pitanje jer postoje varijacije u vanjskom izgledu i konzistenciji ejakulata od muškarca do muškarca.
Normalno je da je ejakulat neposredno po izbacivanju koagulum (zgrušan je). I on bi se u normalnim uvjetima, kroz jedno 30 minuta, trebao pretvoriti u tekućinu (trebao bi se koagulum rastopiti-likvefakcija). Normalni je volumen ejakulata oko 2 ili više ml.
Teško je na ovakav način otkloniti zabrinutost koju imate i zato vjerujem da je davanje ejakulata na analizu jedini način da otklonite tu istu zabrinutost..

Ezekiel

09.09.2009. 16:20

Da, to me je zanimalo, da li postoje razlike od muskarca do muskarca, ako postoje kao sto ste rekli, onda mozda i nema razloga za zabrinutost.
Znam da je ejakulat neposredno nakon ejakulacije zgrusaniji, no kod mog decka su to bas grudvice, mrvice...sto dosad nisam vidjela pa mi je zato sumnjivo.
Hvala na odgovoru!

Antun Gršković, dr. med.

10.09.2009. 03:45

Nema na čemu.
Samo obratite pažnju da li nakon nekog vremena dolazi do likvefakcije sjemena (da li se pretvara u tekućinu).