Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem-2


Autor Poruka

Lolica

19.02.2007. 22:35

Problem
postovani,

moj problem je sljedeci. naime, mislim da puno cura bi zeljelo sto duzi sex ali ja stvarno ne mogu puno. moj decki nema problema sa erekcijom ali ima sa svrsavanjem (izvinite na izrazu ali neznam strucni naziv za to). potrebno mu je vise od 60 minuta da svrsi ponekad i duze. ima li pomoci za "ovaj problemcic". razgovarali smo o tome, rekao mi je da ima nekada svrab iz kanala pijenisa ali rezultati brisa iz uretre su mu uredu.
mozete mi dati neki savjet u vezi svoga djecka. moze li da se "izljeci".

hvala
Lolica


Neven Kapun, dr. med. 16.02.2007. 11:05

Re: Problem
To je problem. Moj savjet je da nakon određenog vremena 10-15 minuta ili kad doživite orgazam, pokušate ejakulaciju isprovocirati na neki drugi način npr. masturbacijom ili oralnim seksom. Dajte mu do znanja da je predug odnos za vas bolan i pokušajte mu pomoći da svrši na drugi način. Ukoliko ne bi došlo s vremenom do poboljšanja preporučam pregled kod urologa ili psihoterapeuta.

Cijenjeni doktore,

poslusala sam Vas savet. Moj decko dozivi orgazam masturbacijom ili oralnim putem za 10-15 minuta sto je po meni sasvim ok. medjutim kada imamo odnos potrebno mu je preko 60 minuta da dozivi orgazam tj da ejekulira. Tokom odnosa kada sam ja dozivela orgazam, oralnim putem sam ga dovela do ejekulacije za 2 minuta. Sta je u pitanju i da li ima resenja za njegov problem.Inace razgovaramo otvoreno i bez ikakvih smetnji ostvarujemo komunikaciju na ovu temu.Mozda su u pitanju njegove godina 32. Postoji li nekakav lek da mu ubrza ejakulaciju.

veliko hvala
Lolica

Neven Kapun, dr. med.

06.03.2007. 00:35

Lijekova ima...ali mislim da za sada oni ne dolaze u obzir...Vi nađite načina da svrši prije...Nakon što vi doživite orgazam ...rukom ili oralno nije važno...možda klasični položaj???
dr kapun

Lapas

28.03.2007. 12:00

Uvazeni Dr.Kapun
Nakon dugog lutanja po internetu mislim da ste Vi adekvatna osoba koja bi mogla da odgovori na pitanje iz Vase struke.Nadam se da ce te Vi moci izdvojiti nekoliko trenutaka Vaseg dragocijenog vremena.

Imam 22 godine i mislim da imam problema sa erektilnom disfunkcijom. Prilikom spolonog odnosa cesto nisam u mogucnosti postici potpunu erekciju.Problem je u tome sto postoji normalna erekcija u podrucju corpusa penisa,ali je u podrucju radixa nesto slabija tako da nisam ponekad sposoban da penetriram.Ukoliko postignem sasvim normalnu erekciju dolazi do njenog brzog gubitka.Medjutim postoje ne bas tako cesti periodi kada je erekcija sasvim normalna.
Kada postoji normalna erekcija scrotum je smanjen,u suprotnom skrotum je povecan.Imam skroz blago izrazenu ginekomastiju koja se ocituje blago povecanom oreolom i grudi su malo povecane.Visok sam 190cm i tezak 80 kg.Jutarnje erekcije su rijetke,a kad se jave njihova kvaliteta varira od izrazito dobre pa do lose.

Patio sam 3 godine od colon iritabilea kojeg sam uspio izlijeciti uzimanjem persena po preporuci doktora.Inace nisam osijetljiv,ali podsvijest je cudna stvar...
Sjetio sam se nedavno da sam primio zestok udarac u podrucju genitalija od prilike prije 4 godine, uslijed cega su se pojavile male modrice u podrucju glansa i lateralnog dijela radixa i corpusa penisa.

Ono sto me zbunjuje jeste da prilikom boravka u svom rodnom gradu tokom ljeta-student bavim se fizickom aktivnoscu,svakodnevno trcim 10 km i problemi nisu tako izrazeni.Da li je moguce da usljed napora dolazi mozda do poboljsanja kolateralnog krvotoka ili ...?

Pa sad nisam siguran da li su uzroci fizicke(ostecenje krvnih sudova penisa usljed udarca ) ili psihosomatske prirode.Znam da bi se trebao konsultovati sa urologom.

Da li je moguca rekonstrukcija krvnih sudova(ukolko se radi o njihovom ostecenju),koliko je taj postupak rizican sto se tice naknadnog ostecenja zilno-nervnih elemenata,uspjesnost zahvata i jedno od vaznih pitanja ukoliko bi to bilo rijesenje problema,cijena?

Nadam se da ce te uspijeti izdvojiti Vase dragocijeno vrijeme i uspijeti odgovoriti na moj upit i posavjetovati me sta dalje da radim.

Unaprijed zahvalan

Neven Kapun, dr. med.

29.03.2007. 16:10

Uzroci ED mogu biti vrlo različiti.Jedan od njih je žilni.Ili krv teže dolazi u ud ili prebrzo izlazi. Nekad su se u drugom slučaju redili zahvati na venama ali se zbog lošeg rezultata od toga odustalo.Vaše poboljšanje erekcije nije direktno povezano s fizičkom aktivnosti ,ali doprinosi da ste psihički maje opterećeni.
Vjerojatno će kod vas upotreba jednog od PDE-5 inhibitora.(Levitra,Viagra ;Cialis) dati dobar rezultat.Preporučam da posjetite urologa.Moja preporuka je dati krv za testosteron,šećer,kolesterol,LDL,HDL, i početi uzimati terapiju.

dr Kapun

Lapas

31.03.2007. 02:10

Hvala Vam dr.Kapun sto ste uspjeli da odgovorite na moj upit.
Z
elio bi Vas upitati jos jedno pitanje.
Da li je moguce nakon odredjenog vremenskog perioda terapijom sa PDE-5 inhibitorima ili nekim drugim medikamentima postici trajno-dugorocno izljecenje?
Recimo usljed kvalitetnih erekcija da dodje do poboljsanja funkcije trabecula corpus cavernosuma ili da se poboljsa cirkulacija u aa.helicinaeama.

Unaprijed zahvalan

Neven Kapun, dr. med.

19.06.2007. 17:55

Postoje neke studije koje pokazuju da je kod pacijenata koji uzimaju PDE5 inhibitore nakon radikalne op. prostate odumiranje stanica u udu smanjeno a čak dolazi do stvaranja novih, prema tome s uzimanjem teoretski moglo bi doći do poboljšanja funkcije čak i ako je uzrok organski,i žilni.
dr Kapun