Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s erekcijom!


Autor Poruka

16.04.2009. 13:28

Pozdrav,imam jedan problem koji me dosta muči.Prvo moram napomenuti da sam sportaš u izvrsnoj tjelesnoj kondiciji,bavim se vec 5 godina sportom.Treninzi svaki dan.Prije je sve bilo normalno,postigao sam erekciju lagano i kada sam htio.Sve je bilo u redu.A prije 2 mj. sam imao ozlljedu noge,isčašio sam gležanj.Nosio sam longetu 3 tjedna i nisam hodao ta 3 tjedna.Samo sam sjedio u određenom položaju sa nogom na povišenom.Tako je bilo 3 tjedna.Imam curu,koju nisam vidio to razdoblje i jako mi je falila,ali jednostavno se nismo mogli vidjeti iz određenih razdoblja.Negdje tamo 2. tjedan nakon ozljede,masturbirao sam i dan poslije mi je penis čudno izgledao.Neznam,možda zbog položaja u kojem sam to radio ili slično??Nisam mogao postići erekciju 3 dana.. Ali ok,bio sam kod urologa,rekao je da je sve u redu i da ce sve doc na svoje.Erekcija mi se vratila i sve je bilo po starom.Ali,nakon ta 3 tjedna ja sam mogao normalno hodati i to,pa sam posjetio curu.Međutim,kada smo htjeli nešto ja jednostavno nisam mogao,na početku je bila normalna i odjednom je sve propalo,nisam mogao postići erekciju,bila je jako slaba i kao da je nije bilo uopće te sam osjetio neku čudnu bol u stomaku..Imam 18 god. i nikada prije nisam imao problema s time.Iskreno,niti sam ih očekivao.I od onda ne postižem erekciju kako treba,kada sam hoću to raditi bude neka oko 70-80%,ne dovoljna.Kada sam s njom kada se ljubimo i to sve(predigra),isto je tako,ne do kraja,kako je prije bilo.Jutarnje erekcije su JAKO rijetke i ne dovoljno jake kao prije.Nemam nikakvih bolesti u obitelji niti išta slično.Pa sada me zanima,da li je to zbog možda neke pauze svega,nehodanje,ne treniranja?? Ili možda sa psihičke strane,što sam jako želio curu,a nisam ju mogao imati,a i imao sam još nekih problema u obitelji i sa školom(potrebno je sve nadoknaditi ,pa se javlja neki strah od neuspjeha)???I nemam prekomjernu težinu,dijabetes i nikad nisam bio teže bolestan.Eto prošlo je 2 mj. od te ozljede i 1.5mj.od kada to nemogu raditi kako TrEBA.I moram napomenut kada sam s njom,uopće ne mislim na to,možda ponekad ali jako rijetko,skroz se opustim!!IAli možda ne dovoljno?? imam neki osjećaj kao da ne dobijem dovoljno krvi u penis,ili tako nešto,osjećam neku slabost.A možda sam izgubio naviku treniranja ili sl.formu kako bih rekao,tj.pad organizma,nedovljno kretanja,izostanak vitamina ??Eto zanima me vaše mišljenje o tome,želio bih ga čuti,i nadam se da sam dao dovoljno informacija za neku vašu analizu!!A kod urologa ću otići ako se stvar ne popravi za tjedan.Unaprijed Hvala!!

Antun Gršković, dr. med.

19.04.2009. 13:15

Vaša ozljeda nije razlog oslabljeloj erekciji. Niti je pauza od treniranja i mirovanje uzrok tome. Mlad ste i zdrav čovjek kod kojeg se problem javio u vrlo kratkom vremenu i najvjerojatnije je psihogene prirode. I ja kažem da će sve doći na svoje s vremenom. Stvar je samo strpljenja, razgovora, razumijevanja u vašem odnosu sa partnerom i sređivanja unutar obiteljskih odnosa i školskih problema. Posvetite se nekom drugom obliku seksualne stimulacije sa partnericom. A ukoliko nemate strpljenja čekati da "stvari dođu na svoje" probajte neki od PDE 5 inhibitora (npr Levitra, za početak u dozi od 10 mg).