Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


slabija erekcija


Autor Poruka

dom

14.04.2009. 12:25

Poštovani,
molim Vas za mišljenje o slijedećem.

Imam 29 godina, do prije 2,5 godine nikada nisam imao problema s erekcijom. Do tada su mi erekcije uvijek bile odlične, lako postizane, 2-3 uzastopna odnosa unutar par sati mi nisu bila problem.

Onda se u studenom 2006. UNUTAR JEDNOG DANA situacija promijenila. Odjednom više nisam mogao tako lako postići erekciju, trebalo mi je puno više podražaja za postizanje, i u situaciji kada sam imao odnos erekcija je bila 80-90% prijašnje. Uzastopne odnose nisam mogao imati. Jutarnje i noćne erekcije imam, ali na opip one su i dalje na onih 80-90%. Imam ženu, u međuvremenu sam dobio i diete, međutim mene muči to što se kod mene situacija promijenila unutar jednog dana.
Bio sam kod urologa (pregled prstima, UZV, krvne pretrage sam radio samo u sklopu redovnog sistematskog i bile su OK, kolesterol OK, šećer OK, tlak nekada malo povišen, problema s mokrenjem ili bolovima nemam, ne pijem, ne pušim). Urolog je rekao da je sve OK, propisao mi Levitru, uzeo sam ju nekoliko puta, međutim stanje je gotovo isto, s iznimkom da sam mogao imati uzastopne odnose, ali kvaliteta erekcije i dalje slabija, na onih 80-90%.
Recimo, prije tih problema sam imao erekciju, kako se kaže "i kad treba i kad ne treba", sada kada treba uglavnom imam (par puta se dogodilo da ne mogu postići, ali je ostalo na tih par puta), a kad "ne treba" nemam. Recimo, prije bih uz vizualnu stimulaciju doživio erekciju odmah i potpuno, sada ne odmah i ne potpuno, već je potrebna dodatna "stimulacija". Primijetio sam također da je spolovilo i opuštenom stanju mekanije nego prije, a u onom "poluerektivnom" stanju spolovilo kao da se napuhne, odnosno postigne volumen, ali ne i tvrdoću.

Kao sažetak ću reći ovako: Do tog dana prije 2,5 godine sam imao odličnu erkeciju, kada god sam htio, nakon tog dana ne mogu imati kada hoću, treba mi puno više stimulacije, brže ju gubim, a i kada je na vrhuncu ona je osjetno slabija nego prije. Kao posljedica ovog stanja i želja za sexom je manja, ali ne da sam ju izgubio. Kod masturbacije je ista stvar, teže postižem erekciju i slabija je. I stanje je u tih 2,5 godine zapravo isto, ni bolje ni lošije, jedino što je pozitivno je da disfunkcija nije takva da ne mogu imati spolne odnose.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Antun Gršković, dr. med.

19.04.2009. 12:40

Mogu reći da kada problem nastane unutar "jednog dana", kako vi kažete, gotovo da je nemoguće da je uzrok organske prirode. No s obzirom da stanje traje 2.5 godine, uz stabilan odnos sa partnerom, trebalo bi napraviti dodatne pretrage van ovih rutinskih koje ste učinili. To znači razinu testosterona, LH, FSH te Doppler krvnih žila penisa. Ukoliko je to u redu trebalo bi učiniti i pregled neurologa. Na koncu preostaje psihoseksualno savjetovanje, a u međuvremenu i dalje možete "potpomagati" erekciju Levitrom tada kada je potrebno.