Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s erekcijom!


Autor Poruka

just_me

01.04.2010. 13:30

Cijenjeni!
Imam 22 godine i zato mi je cudno sto imam erektilnu disfunkciju.
Do nekih pola godine unazad sam imao uredan seksualni zivot s aspekta erekcije. Tada sam u jednom seksualnom odnosu osjetio lagano krckanje ali i pojaču bol koja je bila kratkotrajna. Otišao sam na hitnu i urolog je rekao da on misli da je sve stvar psihe, budući da nema nikakvih vidljivih fizičkih oštećenja. Sljedećih dva dana sam osjećao laganu bol u vremenskim intervalima, te sam ponovno otišao urologu, ali privatniku koji je obavio pregled i ultrazvukom i utvrdio da je sve u redu. Pripisao mi je neke tablete s vitaminom e (ne mogu se sad sjetit kako se zovu, pa mogu naknadno napisat), koje su imale prosječan učinak. Cijelo to vrijeme sam nastavio sa seksualnim odnosima (svi oblici) s istom djevojkom i teško održavao erekciju koja je zaista rijetko bila maksimalna. Kada bih i uspio dostići punu maksimalnu erekciju nebi dugo trajala (cca par minuta) , a kada bih stavio kondom opala bi brže nego bez kondoma. Čini mi se da mi je penis na dodir nekako ''spužvast'' i više nemam jutarnjih erekcija što me posebno brine. Namjeravam opet ići u urologa, ali se bojim da će mi opet reći da je sve u redu i da je stvar psihe...A kako psiha može utjecati na jutarnje erekcije?
Bio bih Vam jako zahvalan ako biste mi mogli pomoći praktičnim savjetima i uputama s kojima bi uspješno riješio problem ili bar poboljšao sadašnje stanje koje je, za moje godine, jako loše.

Antun Gršković, dr. med.

02.04.2010. 00:40

Ponekad pojačana psihička inhibicija može utjecati na jutarnje erekcije.
U vašem pitanju nije mi jasno što to znači da ste osjetili "krckanje i potom bol". Da li je u tom trenutku odnosa došlo do ozljede penisa? I da li je napravljena pretraga samo UTZ-om ili i Dopplerom? I da li ste pokušali uzeti neki od PDE-5 inhibitora?

just_me

02.04.2010. 12:30

hvala na prethodnom odgovoru...
dr me je pregledao fizički i ultrazvukom, dopller nisam radio...rekao je da je sve u redu...PDE-5 inhibitore nisam koristio... Dakle Vaš savjet bi bio da napravim dopler i test sa nekim PDE-5 inhibitorom?
Jeli moglo prilikom tog odnosa koji sam imao doći do trajne ozljede penisa koja se ne može izlječit budući da se sada na penisu ne vidi apsolutno nikakvo mehaničko oštećenje?
Ako je problem u prokrvljenosti, kako to rijesiti?
Zahvaljujem se na vašem žurnom odgovoru.

Antun Gršković, dr. med.

03.04.2010. 22:20

Iz vašeg odgovora opet nije jasno da li je prilikom odnosa kojeg ste imali u trenutku kada ste osjetili bol došlo do ozljede (npr. naglo presavijanje penisa u tijeku penetracije). Ukoliko je odgovor da, onda možemo sumnjati na oštećenje penisa (oštećenje tunice albuginee-to je ovojnica koja obavija kavernozna tijela penisa). No u svakom slučaju, za sada je najjednostavnije i najbezbolnije pokušati sa PDE 5 inhibitorom pa ukoliko sa njime nema rezultata u 3 uzastopna pokušaja uzimanja (dakle svaki dan uzeti jednu tbl., npr Levitra 10 mg) pokušajte, u trenutku postignute erekcije, na korijen penisa postaviti elastični prsten (gumicu) koja će spriječiti bježanje krvi iz penisa. Ukoliko je taj postupak učinkovit bilo bi dobro da onda napravite Doppler penisa uz prethodnu intrakavernoznu injekciju prostaglandina.

just_me

07.04.2010. 20:16

Ne mogu sa sigurnošću reći jeli došlo do ozljede. Osjetio sam lagano krckanje i bol ali na penisu, ni oko njega, se nije stvorio nikakav hematom, modrica, nije bilo vidljivih deformacija, poslje toga su me fizicki pregledala dva urologa i ustanovila da nema fizickih ozljeda...No s obzirom da nisam uradio doppler i test s pde-5 inhibitorima, to ću sada, po vašoj preporuci učinit i nadam se da će se stanje popraviti.
Javit ću se sljedeći tjedan nakon što odradim tretman sa levitrom.
Najljepše se zahvaljujem na Vašem cjenjenom vremenu kojeg ste izdvojili da mi pokušate pomoći.

Antun Gršković, dr. med.

08.04.2010. 00:10

U redu i nema na čemu.