Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s erekcijom. psiha ili nešto drugo??


Autor Poruka

fiki

07.03.2010. 20:15

Imam slijedeći problem. Povremeno mi se javlja da prilikom sexa s partnericom jednostavno mi u trenutku nestane erekcija.

Taj problem mi se pojavio početkom veze, bio je pomiješan s preuranjenom ejakulacijom no tu stavku sam donekle riješio, raznim vježbama tehnikama i to se sad vrlo lijepo korigiralo, razgovarao sam s djevojkom jer sam se osjećao napeto i nekako sam postigao da ne mislim o tome dali će mi ostati uspravan već da mislim kako ću uživati i da uživam. i nekih 6-7 mjeseci praktički sam zaboravio na taj problem, bilo je sve ok, čak bilo je odlično, ali prije kojih 2 mjeseca mi se opet pojavio problem s erekcijom, povremeno ali se počeo pojavljivati sve više kako je moja sigurnost sve više bila poljuljana. U sexu su mi se ti problemi sad počeli javljati svaki drugi odnos…. Jednom bude sve ok, po 3-4 puta zaredom vodimo ljubav bez problema, super, drugi put samo pada i pada… i tako naizmjence. Čak štoviše evo najsvježija situacija je takva da tijekom dana pokušamo vodit ljubav 4 puta od toga 3 puta postignem erekciju i pred to kako ćemo izvršiti samo umetanje u vaginu ona se izgubi a 4. put postignem erekciju bez problema i vodimo ljubav 20 minuta i sve bude super.

uhvatim se često za vrijeme predigre kako pomislim: „samo da mi sad ne padne!“ „valjda mi neće pasti, samo daju ne razočaram“, „hoću dobro izvesti ovu pozu“, „hoću li ju znati dobro napraviti“ i slično. Posebno mi se u trenutku kad želimo učiniti nešto novo javi takav problem. Zadnji put smo htjeli uvesti jednu novinu i naravno ja sam opet zaštekao ali ovaj put me počelo to opterećivati ozbiljno. prije bi samo prešao preko toga i idući put bi bilo ili bolje ili super, pa onda opet malo ok, pa malo ne ok, ali u principu je bilo vrlo zadovoljavajuće.

Nakon poslijednjeg neuspjeha bio sam 1 dan u sitnoj krizi s djevojkom ali nekako me to dosta pogodilo. počeo sam stalno razmišljati o tome i slijedeći dan sam izgubio jutarnju erekciju (može li se i nju izgubiti od psihe i dali je normalno povremeno neimati jutarnju erekciju?)

nakon 3 dana mi se počela vraćati jutarnja erekcija ali je počelo prilično slabo sad već nekih 3-4 dana imam ujutro erekciju i čak primjetim da je sve jača ali je još uvijek negdje oko 70% erekcije koju inače imam i čim se razbudim (a to naprvim kad osjetim da imam erekciju jer pokušam ujutro pratiti dali će biti jaka i kolika) ona padne u roku minute. Također sad tjedan dana preko dana nemam erekcije (do prije 6 dana sam ju imamo redovito ujutro i još preko dana obavezno 1-2 puta a i uzbudio bi se poprilično lako samo kad bi počeo misliti na "hoću moći, neću moći..." onda bi mi nastao problem. i opće se već tjedan dana ne osjećam ni malo uzbuđeno... nemam opće potrebu za sexom ni malo.

Dosta sam opterećen time, već cijeli tjedan. Sad mi je to počelo smetat a svaki put kad pokušam postići erekciju i naravno ne uspijem na silu sve sam u većem bedu.

Što da učinim?

Jutros sam malo osjetio uzbuđenost ali sam uspio postići erekciju samo do pola i od tad opet nemam nikakvu želju za bilo čim erotskim.

dali je to sve možda normalno samo se ja nisam susreo s takvim stanjem?

Jeli još rano posjećivati urologa a prošlo je tek 6 dana od kako imam stvarno problem da nemam erekcije.

Molim Vas pomozite mi, dali da pokušam par dana izbjeći bilo kakav i pokušaj sexa ili da se ponašam s djevojkom prirodno pa ako dobijem erekciju pokušamo a ako ne dobijem ne pokušamo, ostanem na milovanjima....

Hvala unaprijed.

fiki

08.03.2010. 14:20

evo novo stanje. jutros sam imamo erekciju .... pa sigurno 90% kakvu inače imam a uspio sam postići punu erekciju u tijekom dana (što mi nije bio slučaj ni pod razno zadnjih 6-7 dana) samo čim bi postigao punu erekciju bio bi potpuno pred orgazmom. Ne mogu još postići erekciju da dođe do nje bez ikakvog diranja.

dali se tu onda radi o psihičkom djelovanju pa kako se opuštam tako biva sve bolje??

Antun Gršković, dr. med.

08.03.2010. 17:55

Jednom sam već napisao da je erekcija fenomen za koji je potrebna fina koordinacija krvožilnog, živčanog i hormonskog sustava. No svi ti sustavi su pod kontrolom naše psihe pa i iako svi oni savršeno funkcioniraju, "opterećena" psiha će minirati postizanje erekcije. U stanjima kada je čovjek jako opterećen mogućim neuspjehom moguće je da i jutarnje erekcije oslabe ili u potpunosti budu odsutne. Čini mi se iz vaše poruke da ste prilično emotivna osoba, a to je otegotna okolnost u rješavanju vašeg problema. No vi ste gotovo u potpunosti sami postavili dijagnozu, uzrok problemu i način liječenja. Gotovo jedino kod psihogenih erekcijskih disfunkcija je problem prisutan jedan dan, a već slijedeći nije. Problem je prisutan ili više izražen onda kada vi više o njemu razmišljate. Kada ćete uspjeti prestati razmišljati o njemu, tada će i on nestati. Za to vam ne treba urolog. Treba vam dobra partnerica, strpljenje i ne kritiziranje samog sebe kada se neuspjeh dogodi. Kao što ste i rekli, postoje drugi načini uživanja u intimnosti, a ne nužno odnos u kojem penis penetrira u vaginu. Možete zadovoljiti partnericu na druge načine, opustite se, uživajte jedno u drugome i problem će postupno nestati, a uvijek se može ponovo javiti ako ćete razmišljati o njemu. Moje mišljenje je da je ovo dovoljno za uspjeh, a ukoliko je strah i opterećnost problemom tolika da se vi više uopće ne možete opustiti, pokušajte sa nekim od PDE-5 inhibitora (npr. Levitra u najmanjoj dozi) ukoliko nema kontraindikacija.

fiki

08.03.2010. 20:35

u pravu ste, emotivna sam osoba i mnoge stvari promatram previše (recimo to tako) osobno. uzimam mnogo toga k srcu. Poslušat ću Vaš savjet, puno mi znači kad stručna osoba kaže koju riječ jer ipak ja mogu samo nagađati, a ako ne bude pomaka ponovno se javim. Iskreno dobio sam osmjeh na licu nakon tjedan dana a to nije mala stvar. hehehehe

Antun Gršković, dr. med.

08.03.2010. 22:05

Sretno!

fiki

08.03.2010. 23:20

hvala puno na pomoći