Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slabija Erekcija


Autor Poruka

toni19

02.07.2009. 19:00

Imam 36 godina, mislim da imam problem s erekcijom i obraćam Vam se da mi date savjet.
da Vam opišem svoj seksualni život:
- od 28-32 godine nemam stalnu vezu već povremene, koristio sam viagru, domenico, uspješan seksualni život sam imao dok sam ih koristio.poslije 32 godine nisam ih koristio
-od 32 godine ušao sam u stalnu vezu, nisam htio prvih mjesec dana odnos, jer sam se bojao neuspjeha, samo oralni odnos, te nakon 2 mjeseca sam imao i odnose,bez viagre niti sam je koristio, ali ne bi bili dugotrajni već samo koju minutu.
- prekinuo sam vezuu 34 godini , zaljubio se u tu osobu poslije prekida a ne za vrijeme , pao u depresiju, koristio helex, lexaurin,sanval, pio čajeve biljne, poremetio organizam, spavanje, čak imao i lupanja srca, nuspojave.
- ne pijem te tablete 1 godinu, bavim se sportom, trčanje, kikbox da organizam vratim u normalu, zbog depresivnosti sam prije par mjeseci pio alkohol , ne pijem više, radim u firmi, smirio se,povremeno pijem 1/4 normabela 5mg ako bi se nervoza stvorila, i prije spavanja 1/4 ili najviše 1/2 normabela.
-sad sam upoznao novu osobu, ne dopuštam odnos zbog mogućeg neuspjeha, kako sam bio u paničnim situacijama , depresija, lupanje srca , sad više nemam ta lupanja, ali me strah da ako koristim viagru srce ne počne jače lupati, molim Vas da mi date mišljenje kako da pokušam vratiti normalan seksualni život.Smeta li konzumiranje normabela i viagre, domenica, levitre, vidim da preporučujete Levitru zbog manje nuspojava,izvadio sam po preporuci lječnika testosterol, i sve testove koji su u redu, normalni, hvala na savjetu

Antun Gršković, dr. med.

03.07.2009. 11:30

Duža apstinencija od seksualnih odnosa u određenog broja ljudi definitivno dovodi do slabije seksulane izvedbe, upravo zbog slabije erekcije. Najvjerojatniji uzrok tomu je unaprijed u glavi definirana napetost ili strah od neuspjeha.
Imate 36 godina i čovjek ste u naponu snage. Kažete da ste u prošloj vezi, koja je psihički loše završila po vas, izbjegavali odnos prvih mjesec dana no prakticirali ste oralni seks. Shvatio sam da je erekcija prilikom oralnog zadovoljavanja bila zadovoljavajuća. To znači i da su svi sustavi potrebni za postizanje erekcije zdravi. Osim psihe, odnosno straha kada je potrebno imati vaginalni odnos. Antipsihotici koje ste uzimali te alkohol u većim količinima mogu oslabiti erekciju. No to sada više nije problem.
Započeli ste novu vezu i očito vam je stalo da ta veza uspije. Prema mojem mišljenju imate 2 mogućnosti od koje je prva definitivno bolja. Ukoliko osoba koju ste upoznali ima razumijevanja predlažem da sa njom otvoreno porazgovarate o problemu i čega vas je strah. Žene uglavnom ne ragiraju na način da pobjegnu glavom bez obzira kada se suoče sa nečim takvim. Na taj način načinili ste prvi i najveći korak da napetost nestane. Druga je mogućnost da uzmete neki od PDE 5 inhibitora (spomenuli ste i Levitru, Viagru...) i na taj način postignete kvalitetnu erekciju. Ponavljam, prvi način je definitivno bolji i predstavlja konačno riješenje.
PDE 5 inhibitore ne smijete uzimati više od jedne tablete dnevno, slabiji im je učinak ako ih kombinirate sa alkoholom ili obilnim obrokom. Ako nema kontraindikacija, navedenih u uputama, za uzimanje lijekova onda ih slobodno možete uzeti.

toni19

04.07.2009. 20:45

Poštovani doktore
puno Vam hvala na poslanom odgovoru, htio sam Vas zamoliti da mi kažete da li se smije uzeti recimo 1/2 levitre, vidim da je često spominjete, očito je bolja od viagre, pa je pacijentima i preporučujete.a isto tako smijem li uz levitru koristtiti i normabel za smirenje navečer prije spavanja jer sam poremetio san , prije godinu i pol.
Što se tiče viagre probao sam je s alkoholom , pa sam drugi dan bio toliko loše, da nisam mogao jesti ništa, a i mokraća mi je bila drukčije boje, koja se nakon dva dana opet normalizirala.
Htio bih Vas zamoliti samo da mi kažete , da li da napravim ovako, da uzmem po polovinu ili trećinu levitre prije odnosa, nekoliko puta ili dok ne dobijem samopouzdanje a onda da prekinem s njima.(njoj ne bih ni spominjao jer treba se imati puno povjerenja u tu ženu, a mislim da ona to nije, a možda i je, ali bih izbacio tu mogućnost ).
Jučer sam imao oralni odnos 2 puta zaredom navečer prije spavanja, a isto tako i jutros, jer sam kod te djevojke spavao.ukrućenost je dobra, ali da Vam napomenem, stavim oko testisa i penisa elastične gumice, pa mi ukrućenost bude bolja. U prošloj vezi sam nakon tog vremena od 2 mjeseca imao odnose, bili su solidni ali ne dugotrajni pa stoga mislim da bi dobro bilo da se u početku koristim levitrom. Da li ona može utjecati na negativnosti,npr lupanje srca, ako me uhvati nekakva panika. zato bih je probao uzeti u što manjim dozama u početku. Želim Vam se puno zahvaliti na poslanom odgovoru, i mogu Vam reći da sam napokon ovim jednim malim dopisom tj odgovorom s vaše strane, već stekao dio samopouzdanja.
Da Vam još kažem, prije cca 3 tjedna, počeo sam svakodnevno uzimati vitamine od natural wealth ( vitamin e, plibex, selen, cink, vitamin c.).
Lijepi pozdrav

Antun Gršković, dr. med.

05.07.2009. 14:35

Uzimanje vitamina sigurno neće odmoći kvalitetnijoj erekciji.
PDE-5 inhibitori, među kojima je i Levitra, ne smijete kombinirati sa lijekovima koji snižavaju krvni tlak. Vaš prijedlog da počnete sa manjim dozama je svakako dobar. Stoga preporučam da početna doza, npr. Levitre, ne bude manja od 10mg. Ukoliko je erekcija i uz tu dozu dobra istu možete smanjiti odnosno povećati ukoliko je erekcija nezadovoljavajuća. Normabel nije kontraindiciran, no moguće je da on oslabi djelovanje PDE 5 inhibitora. A radi vaše vlastite komocije i praktičnosti preporučam da pokušate odnose bez elastičnih gumica.
I drago mi je da sam vam svojim savjetom pomogao.

toni19

05.07.2009. 23:10

Poštovani g. doktore
Vašim savjetima ću sigurno u budućnosti poboljšati svoj seksualni život, a isto tako bih preporučio svima da Vam se slobodno jave bez ustručavanja.inače teško je napraviti prvi korak i pričati o ovom problemu koji se ipak može riješiti.
Rekli ste mi da se levitra ne smije kombinirati s lijekovima koji snižavaju krvni tlak, to znači da ih ne uzimam u isto vrijeme. to niti ne bih radio. mislio sam da npr levitru uzmem u 8 navečer, imam seksualni odnos , a onda recimo u pola noći ili kasnije znači nekoliko sati kasnije uzmem, polovinu 5mg normabela kako bih mogao zaspati, jer mi je to još uvijek problem (DA LI TO SMIJEM). nisam smio uzimati te tablete xelex, lexaurine, samo su mi poremetile organizam i stvorile nemir, ali ću i to vremenom riješiti putem treninga i uzimanja malo normabela. trenutno se dobro osjećam, nemam više nemir kao prije, znači radim na tomu da imam normalan život. Rekli ste mi da nema kontraindikacija LEVITRE I NORMABELA ako se uzimaju, to je važno, naravno neću ih uzimati u isto vrijeme veće nekoliko sati kasnije. je li to ok. da li onda kad koristim levitru trebam stati sa uzimanjem vitamina ili su i oni dopušteni. Što se tiče elastičnih gumica, one mi stišću dio oko testisa, osjećam se ok dok ih koristim,ako ih ne koristim onda testisi kao da uđu u tijelo, pa mi nije ugodan oralni seks. Hvala Vam još jednom na savjetu.

Antun Gršković, dr. med.

06.07.2009. 23:30

Normabel smijete uzeti nakon Levitre i nema potrebe za prestankom uzimanja vitamina.

toni19

08.07.2009. 11:25

Poštovani g. Doktore
Puno Vam hvala na savjetima
lijepu i ugodnu Vam večer želim