Erekcijska disfunkcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 98 | Broj poruka: 362

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


testisi


Autor Poruka

theman

02.07.2009. 23:50

Poštovanje. Imam 17 godina i problem je u 2 stvari. Prvi problem je u tome što mi je oko lijevog testisa omotana proširena vena i otežava razvoj i brzinu spermija (tako mi je rekao urolog još prije dvije godine). Poslan sam da obavim spermiogram, no u čašicu jedva da sam iscijedio spermu, veoma malo. No spermiogram nije napravljen nego zabunom bakteriološki nalaz koji pokazuje da imam saprofitne bakterije. Sad me zanima dal ima kakvih šansi da sam plodan, jer mi je urolog rekao da će mi to stvarati probleme što se tiče stvaranja djece ako ne odem na operaciju, no na osnovu samog pregleda ne može to znati, ali me to kopka i strahovito me zanima dal ima kakvih šansi da sam plodan ako ne obavim tu operaciju, no stvar je u još nečemu. Neznam dal je to normalno, al sperma mi ponekad zna biti dosta žućkaste boje. A drugi problem je mokrenje. Iz čistog mira zna kroz mokraćovod curit mokraća, a da uopće ne osjetim, npr. poslije mokrenja. Minutu nakon mokrenja samo počne teći polako, a i ponekad mi mokraća smrdi po nečem istrunulom, razumio bih da sam imao erekciju, ali ne, a i barem svaki dan održavam higijenu. Sada me zanima dal mi možete malo pojasniti te moje probleme i na osnovu toga što sam napisao da mi date neke zaključke. Hvala

Antun Gršković, dr. med.

03.07.2009. 11:30

Vena koju spominjete odnosno stanje sa takvom proširenom venom zove se varikocela. Ukoliko je varikocela povezana sa smanjenim rastom istog testisa, sa lošim spermiogramom ili bolovima u testisu potrebna je operacija. Kakav je vaš spermiogram to ne znamo jer nije ni učinjen stoga ne morate biti u panici ili ne morate još biti u panici. 15% ljudi u općoj populaciji imaju varikocelu bez reperkusija na plodnost.
Dakle potrebno je učinit spermiogram. Ponekad ejakulat može biti žuči nego inače no u pravilu je bjelkaste boje. Što se tiče smetnji mokrenja preporučam da odete na pregled urologu (učinite osnovni LAB, sed. urina, UK, te donesite nalaz ejakulata bakteriološki) koji će učinit UTZ te ako će smatrati potrebnim i uretrocistoskopiju.