Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hepatitis A


Autor Poruka

Ana

28.03.2006. 22:02

testom su ustanovljene povisene vrijednosti ALT(120) AST(56) GGT (111) a inace je dijabeticarka i anemicarka i zbog dugotrajnog uzimanja zeljeza i ostalih lijekova pojavila se ciroza jetre. doktorica je ustvrdila hepatitis kod pacijentice te je uputila je blizu rodbinu na krvne pretrage za ALT, AST, GGT. zanimaju me daljnji koraci: koje pretrage bi trebalo izvrsiti te koja je daljnja terapija i koji su simptomi koji bi se mogli uociti? mozete li mi jos malo poblize objasniti situaciju? puno hvala!

prof. dr. sc. Ivica Pavić

25.04.2006. 22:11

Poštovana Ana,

mada je ovo forum o hepatitisu C zakratko ćemo se baviti Vašim problemom. Ako sam ja dobro shvatio, netko ima SIGURNO dijagnosticiran hepatitis A pa je pitanje testiranja bliže okoline?
Budući da hepatitis A često prolazi bez žutice i s netipičnim simptomima, otkrivanje visokih vrijednosti transaminaza (AST i ALT) ukazuje na hepatitis, a seriološki testovi koji pokazuju IgM antitijela prema HAV-u utvrđuju dijagnozu hepatitisa A. Ovaj hepatitis ne prelazi u kronični oblik i u pravilu prolazi bez nekih problema.
Nadam se da je ovo odgovor koji ste trebali.
Pozdrav,

prof. dr. Ivica Pavić