Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


za slavka


Autor Poruka

oza

27.03.2006. 14:56

Puno hvala na podrsci,zelimo ti svako dobro i uspjesnu borbu protiv gada!!!!
Znaci sam si dajes terapiju?Kakva su u vezi toga pravila? Negdje sam cula da samo zdravstveni radnici imaju na to pravo?!
I reci mi jos samo dali znas dali se zabranjuju pegy-ribac tokom voznje?
pozdravi,hvala

slavko

29.03.2006. 10:30

Poštovana Oza,

još bolje vas našao. Virus je nešto negativno, ali pokušajte ga gledati malo i s pozitivne strane i lakše će biti vama i dečku kroz terapiju. Želim da se poslije terapije, ovog virusa svi sječajmo kao životne epizode koja nas je još više zbližila s dragim ljudima i u naš život dovela nove prijatelje i dobre ljude. Vjerujte mi s osmijehom i vjerom u dobre ljude sve je životu lakše. Tada i crno dobija roza boju, a osmijeh je uvijek u srcu i na licu.

Ranijih godina kad se pacijentima davao obićni interferon bila je praksa da medicinski radnici daju injekcije i da se obavezno pola sata mora ostati u blizini ambulante da bi se moglo brzo reagirati ako bude ikakvih naglih alergijskih reakcija.

Sada si sam dajem terapiju. Od svog liječnika interniste koji prati tijek mog liječenja dobio sam injekcije Pegasysa i tablete Ribavirina. Kupio sam alkohol i vatu, te si jednom tjedno dajem injekciju Pegasysa.
Nisam osjetio da "sada" ima nekih posebnih pravila da si netko može ili ne može sam davati injekcije, no o tome u svakom slučaju porazgovarajte sa svojim liječnikom.

Uz to molim vas da dobro pročitate upute o lijekovima i prije početka treapije zajedno s liječnikom pojasnite si sve nejasnoće. S Božjom pomoći, vedrim duhom i vjerom u izliječenje željeni rezultat ne može izostati. Stoga tugu, nevjericu i sumnje odagnajte pitanjima i traženjem odgovora i napunite se znanjem, pozitivnom energijom i stavom i izlječenje.

Molim vas da na ovoj stranici potražite naslov "Učinci Ribavirina". Ispričavam se ne želim vas povrijediti i uopće ne sumnjam u vaše znanje stranih jezika, ali uputa za lijek Ribavirin nije prevedena na Hrvatski, a puno je stručnih izraza na Engleskom što otežava čitanje i razumijevanje upute. Poštovani doc.dr.sc. Pavić svojim pojašnjenjima i odgovorima na moja pitanja uvelike mi je olakšao tijek terapije. Želim vam naglasiti slijedeće, tijekom korištenja lijeka Ribavirin i minimalno šest mjeseci poslije prestanka korištenja lijeka, ne smije doći do začeća djeteta/djece jer se mogu dogoditi neke anomalije kod djeteta.

Puno vas pozdravljam i želim sreću i uspjeh na svakom području života!

Slavko

slavko

30.03.2006. 09:28

Evo me opet danas. Nisam jučer rekao da nemam problema s vožnjom na duže relacije. S tim da je to jednom ili dva puta na mjesec, po otprilike 300-ak kilometara u jednom smjeru. U lokalnoj vožnji također nemam problema.

Pozdrav!