Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


patohistološki nalaz


Autor Poruka

dalibor

13.03.2006. 12:04

Bivši sam ovisnik i bolujem od kroničnog hepatitisa C 4 godine (imam 27 god),genotip HCV:3a. Napravio sam biopsiju jetre koji glasi: Histološkim pregledom materijala vidi se jetreni parenhim s više portalnih prostora koji su gusto infiltrirani limfocitima,a vide se i brojne piecemal nekroze te više pokušaja premoštavanja te jasnu bridging nekrozu. Hepatociti fokalno prikazuju balonirane citiplazme,a jezgre su veće s prominentnim nukleolom.Vidi se pokoja litička nekroza.Vezivo je umnoženo periportalno i zrakasto se širi tvoreći porto-portalno premoštavanje s tendencijom pseudonodularizacije. Modificirani HAI score:A(4)+B(5)+C(3)+D(3)=15/18.Stadij fibroza 4/6. Histološka slika odgovara kroničnom agresivnom hepatitisu visokog stupnja aktivnosti.Poštovani doktore molivas za vaše mišljenje,da li je stanje jako opasno je li vrijeme za paniku i kakve su mi sanse za oporavak? Ja ove pojmove ne razumijem nimalo pa vas molim za vaše stručno mišljenje.Unaprijed zahvaljujem!!!

prof. dr. sc. Ivica Pavić

25.04.2006. 22:30

Poštovani, s velikim zakašnjenjem odgovaram na Vaš upit. Nadam se da ste do sada dobili potpunu informaciju od liječnika koji se skrbi o Vama i hepatitisu C. Panika nikada nije preporučljiva, no započeti posao treba odraditi do kraja, a to znači započeti s terapijom, redovitim kontrolama, promjenama navika (o kojima smo više puta govorili) i treba se nadati uspjehu terapije. Njezin je cilj upravo i poboljšanje histološkog nalaza jetre.
Uz ispriku na zakašnjelom odgovoru, želim Vam uspjeh u liječenju. Ne zaboravite, jedino partnerski odnos Vas i Vašega liječnika uz potpunu informiranost i suradljivost može dati dobre rezultate.
Pozdrav,

prof. dr. sc. Ivica Pavić