Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć


Autor Poruka

josip

05.03.2005. 20:36

Posvemu sudeći nemam pravo na terapiju na račun HZZO.Ostaje još mogućnost da sam platim a to koliko vidim nebi dalo rezultata.
pa molim za savjet.nosioc sam virusa oprilike 10 g.(gen 4) stim dasam imao i zaštitna antitjela na HBV.
Bipsija jetre 2001g.-minimalno aktivan kronični hepatitis s portalnom upalom,samo 2 portalna polja u preparatu.
sadašnja viremija 1.470.000 IU/mL
Zadnji nalazi.
ast-45 alt-68 ggt-57 sve ostalo uredu osim Beta-G 7,6- 6,3 i TP(g/l)83.0
željezo je prije u dva navrata bilo blago povišeno sad je zadnju godinu uredu.Dosta često osjećam bolove u predjelu jetre.ultrazvuk jetre uvjek dosad uredan.sobzirom na sve navedeno šta mi preporučate.
unaprijed zahvaljujem na odgovoru kao i na dosadašnjem trudu.

alex

05.03.2005. 23:16

prijatelju samo se cuvaj hepatotoksicnih tvari (alkohol, lijekovi,konzervansi i sl ) pozitivno i optimisticno razmisljaj i sve ce biti u najboljem redu.

doc. dr. sc. Ivica Pavić

06.03.2005. 21:32

Složio bih se s Alexom. Bitno je i redovito odlaziti na liječničke kontrole na kojima će se pratiti i funkcijski testovi za jetru (protrombinsko vrijeme, proteinogram). Vjerujem da će se i "non-responderi" na IFN i ribavirin moći uspješno liječiti nekom novom terapijom. Do tada poslušajte savjet Alexa (siguran sam da Vam je on vrlo često spominjan) i odlazite na redovite kontrole.

Nikka

07.03.2005. 16:20

Josipe,
pogledaj na web-u hepac.blog.hr sa lijeve strane imaš "Maintanance", klikom na to dobit ćeš zanimljiv članak o liječenju non-respondera. Nadam se da će uskoro biti dostupno i kod nas.
Inače, kako su ti već rekli - nikako alkohol, što manje lijekova, pazi šta jedeš, izbaciti masnoće, izbjegavaj preparate željeza, sve u svemu zdrav život i pozitivan stav.
Najvažnija stvar za jetru je SAN, a još važnija dovoljan unos vode blunk

josip

07.03.2005. 20:58

hvala Nikki i Alexu na podršci i potpuno se slažem daje način života jako bitan i sam o prehrani dosta vodim brigu.
moje mišljenje je dabi ovaj forum usto šta preko njega možemo dobiti savjete stručnjaka trebao poslužiti za međusobnu razmjenu osobnih iskustava u prevladavanju popratnih simtoma zajedničke nam bolesti.
Moj primjer:pošto mije željezo na pretragama bilo povišeno pročitao sam da zeleni čaj smanjuje apsorbciju željeza za 70 posto naravno odmah sam počeo piti japanski zeleni čaj 2 do 3 šalice svaki dan posli obroka . rezultati su odlični zadnje 2 godine na mnogobrojnim pretragama željezo je normalno.opće stanje mise popravilo jer čaj poprilično potiče mokrenje a stim i izmjenu tvari u organizmu.usto eksperimentiram sa makrobiotičkom ishranom i jako sam zadovoljan.
Toliko.
NIKA oprosti nisam uspio naći na blogu ako možeš malo detaljnije.

HVALA

Nikka

08.03.2005. 00:36

Kad dođeš na blog, sa lijeve strane ispod kalendara imaš Opis bloga, ispod toga Linkovi - prvi je Pegasys, ispod Miles, zadnji je Maintenance.

Drago mi je da je ovaj forum malo živnuo. Hvala i doktoru Ivici Paviću što nas prati i iscrpno odgovara.

doc. dr. sc. Ivica Pavić

09.03.2005. 19:03

I meni je drago što je forum zaživio. Svijest o postojanju hepatitisa C je sve intenzivnija i među liječnicima opće medicine koji sve više obraćaju pažnju otkrivanju ove infekcije.
Pozdrav forumašima.
Stay tuned!

mirko

09.03.2005. 23:27

zahvala doktoru koji nas ovako dodatno motivira i ohrabruje a svim pacijentima porucujem da ne gube vjeru u potpuno izljecenje jer danas medicina napreduje svjetlosnom brzinom i samo je pitanje dana kada ce se pojaviti lijek bolji od svih dosadasnjih. Zanimljivo je pratiti napredak terapijskog uspjeha od primjene prvog interferona prije 10-15 godina pa do danas , mislim da svi mogu uociti koji je napredak postignut.
pozdrav svima !

alex

14.03.2005. 19:41

zna li netko kakav je to lijek COPEGUS ili tako nekako.

Nikka

15.03.2005. 22:07

Copegus je ribavirin od Rochea. Ne uzima se sam, nego uz interferon.