Menopauza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 45 | Broj poruka: 98

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HNL?


Autor Poruka

andrea

12.12.2005. 19:35

Imam 39 godina i nemam djece. Vec duzi niz godina imam neredovne menstruacije koje mjesecima nisam nikako imala,a od 2002 sam na HNL. U pocetku sam pila Trisequence forte, zatim Trisequence a od prije 1 mjesec pijem Activelle. Uz HNL nemam valove vrucine koje sam prije imala ali od lipnja ove godine nikako nemam menstruaciju koju sam imala uz Trisequence forte.
Zadnje nalaze koje sam vadila pokazuju slijedece: FSH 74,5iu/l; lh 90,5IU/L;ESTRADIOL 0,015nmol/L.
Radila sam mamografiju u sve je uredno.
Molila bih vase misljenje o ovoj tarapiji, da li je dobra i da li da je nastavim

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić

17.01.2006. 17:49

Sudeći po onome što ste naveli, u vas je riječ o prijevremenoj menopauzi. Ženama s prijevremenom menopuazom savjetuje se uzimanje HNL-a, budući da imaju povećan rizik od osteoporoze i ubrzana nastanka kardiovaskularnih bolesti. Sukladno preporukama svjetskih stručnih udruga, HNL bi trebalo uzimati u takvim slučajevima do dobi u kojoj menopauza nastupa uobičajeno.
Pripravak koji uzimate je kvalitetni niže dozirani kontinuirano-kombinirani pripravak HNL-a kod kojega nema mjesečnih krvarenja.. U nas postoje i kvalitetni niže dozirani pripravci kod kojih su mjesečna krvarenja održana. Izbor doze je individualan, iako se načelno preporuča najniža učinkovita doza. O tipu liječenja (s krvarenjima ili bez njih) možete se dogovoriti s ginekologom.