Menopauza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 45 | Broj poruka: 98

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


menopauza


Autor Poruka

Danka

02.03.2006. 08:35

Imam 43 god. Prve simptome menopauze sam osjetila u 37-oj godini. Vec tri godine uzimam Climen i sve je bilo ok do prije tri mjeseca kad su se,i pored redovne terapije,vratile navale vrucine,nervoze,nesanice,...i potpuni izostanak mjesecnice.Ljekarske kontrole obavljam svakih sest mjeseci (papa test,ultra zvuk).SAVJET,sta dalje?
Hvala.

Dr. sc. Tomislav Čanić

20.03.2006. 18:32

Poštovana,

Menopauza koja nastupi prije 40. godine života je preuranjena menopauza. Žene s preuranjenom menopauzom imaju povećan rizik od nastanka osteoporoze i ubrzane ateroskleroze. Hormonsko nadomjesno liječenje (HNL) uklanja ili ublažava simptome nedostatka estrogena te jedino istovremeno štiti kosti od osteoporoze.
Moguće je da Vam pripravak koji trenutno uzimate ne odgovara. Postoje i drugi, kvalitetni pripravci, dostupni u Hrvatskoj i koji učinkovito reguliraju ciklus, uklanjaju simptome koje ste naveli te štite od osteoporoze. Uz pregled kojim se trebaju utvrditi drugi mogući uzroci izostanka "mjesečnice", možete se dogovoriti s liječnikom o izboru drugog pripravka HNL-a.