Menopauza


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 45 | Broj poruka: 98

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta!!!!!!!!


Autor Poruka

Nada

24.12.2005. 22:52

Imam 47 godina i zadnja menstruacija mi traje evo vec 15 dan s tim sto mi se to nikad do sad nije desilo!Sedam dana mi i ne lici na normalno krvarenje vec imam iscjedak braon boje i svaki dan malo po malo imam takav trag!Interesuje me da li je to znak menopauze s obzirom da imam ostale simptome tipa:napadi vrucine,vrtoglavica,tuga.......ili ipak vi mislite da je to neki zabrinjavajuci znak???Molim vas odgovor!

Nenica

09.01.2006. 12:01

Dobar dan, Nado, ja sam Nenica sa ovog foruma i imala sam nedavno iste probleme kao i Vi. Poslala sam pitanje liječniku na ovaj forum 29.11.2005., ali kao što vidite još uvijek nisam dobila odgovor. Rado bih se dopisivala sa Vama, da razmijenimo iskustva, jer nemam sa kime pričati o ovoj temi. Pozdrav, Nenica 46

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić

17.01.2006. 17:45

Nepravilna krvarenja prvi su znak smanjena stvaranja estrogena u jajnicima. Uz dob i druge simptome koje navodite, može se zaključiti kako ste u perimenopauzi, no svakako preporučam da se javite na ginekološki i ultrazvučni pregled kojim se mogu isključiti drugi uzroci krvarenja. Hormonsko nadomjesno liječenje najučinkovitije ublažava ili uklanja simptome koje ste naveli te istovremeno regulira i ciklus. Ako se odlučite za uzimanje HNL-a također morate prethodno obaviti gore spomenutu i neke druge medicinske pretrage, uključujući mamografiju. HNL ne štiti od trudnoće; stoga se o kontracepciji savjetujte s ginekologom.