Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Burkitov limfon


Autor Poruka

ninaa89

28.10.2010. 23:25

Meni je prije godinu dana dijagnosticiran NHL Burkitov limfon...nakon 4 uspijesne terapije moja se bolest povukla te se sada nalazim u 1 remisiji...bilo mi je preporuceno da uradim autolognu transplataciju (prociscavanje mojih maticnih celija) ali se to nije moglo realizovati.... Doktori su mi posije objasnili da u 1 remisiji kod ove bolesti i nije potrebna transplatacija...vec u slucaju 2....moje pitanje je da mi kazete vase misljenje da li je bolje da ja to ipak uradim....sada ce godinu dana kako sam u toj 1 remisiji...dobro se osjecam...nalazi su mi dobri...i da li mi malo mozete objasnirti sto se tice Burkit limfona ( visoki stupanj) kakva je to bolest i da li se moze izljeciti tj koja je vjerovatnoca da se mozee bolest vratiti...?

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

31.10.2010. 23:50

Draga Nina,

Burkittov limfom je vrlo brzo rastući rak limfnog tkiva. Ako se ne počne liječiti na vrijeme i ako se ne liječi kako treba, može brzo usmrtiti bolesnika, međutim, ako ga se počne liječiti na vrijeme i kako treba, odlično odgovara na liječenje i izliječi se preko 80% bolesnika. Ponovne pojave bolesti (relapsi) se javljaju vrlo brzo ili se ne javljaju uopće.
Prema tome, uz ograničenja da ne znam koliko je kod vas bolest bila proširena i kako ste liječeni, mislim da ste, ako je od kraja vašeg liječenja prošlo godinu dana, najvjerojatnije izliječeni.
Inače, ni mi ne transplantiramo boelsnike s Bukittovim limfomom, već ih liječimo sa 4-6 ciklusa imunokemoterapije.

Puno pozdrava