Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hodgkingkova bolest


Autor Poruka

mirelas

02.02.2009. 23:55

Poštovanje.
Sestri (18) je otkrivena Morbis-Hodgkingkova bolest limfoma, ubrzo će početi terapije i izgubiti će kosu. Molim Vas recite mi gdje u Zagrebu ima dućan s perikama od prave kose, vi kao doktor vjerojatno znate gdje da se obratim? Hvala Vam puno.

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

03.02.2009. 19:10

Tijekom liječenja Hodgkinove bolesti ili limfoma (latinski Morbus Hodgkin) može doći do opadanja kose. Osobe kojima kosa opadne zbog kemoterapije mogu dobiti vlasulju čiji će trošak djelomično ili u potpunosti snositi HZZO. Hematolog koji je liječi joj treba dati preporuku na temelju koje ju njen liječnik obiteljske medicine treba uputiti na liječničko povjerenstvo.
Osobno ne znam u kojim vlasuljarnama se mogu dobiti kakve vlasulje. Preporučam vam da o tome razgovarate s medicinskim sestrama, članovima liječničkog povjerenstva koje odobrava vlauslje ili drugim bolesnicima i članovima njihovih obitelji.