Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržice po vratu,bedrima


Autor Poruka

ivana24

31.08.2010. 00:20

Poštovani,
više od 2 godine imam kvržice po vratu bila sam na ultrazvuku vrata lijevoj strani su 2-ije promjera 0.4mm i 1.1mm,na desnoj je jedna promjera 0.8mm,no to nije
bilo dalje kontrolirano jer je doktorica opće prakse rekla da nije potrebno vađenje krvi da to nije ništa zastrašujuće...da bi sad napipala kvržice ispod desnog uha i na bedrima ,sad me polako to i zasrašuje s obzirom na moju povijest bolesti!!! molila bih Vas za savjet, unaprijed hvala!!

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

21.09.2010. 13:35

Draga Ivana,

Pravo je čudo da ste si uspjeli napipati tako male čvorove na vratu! Ako su i novi čvorovi na na vratu takve veličine, ne trebate se brinuti. Kao što sam već puno puta na ovom forumu napisao, normalno je da ljudi imaju limfne čvorove, bez njih bi umrli od infekcija! Na bedrima nema limfnih čvorova, oni se nalaze u preponama. O čemu se tu radi, ne mogu reći bez dodatnih podataka, gdje se promjene točno nalaze, kakve su veličine i konzistencije, vidi li se što itd. Ako vas zabrinjavaju, najjednostavnije je da se javite svojoj liječnici obiteljske medicine.

Puno pozdrava

Prof. dr Igor Aurer