Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


limfom MALT


Autor Poruka

sibnoe

24.06.2010. 21:55

Postovani,

Hocete li, molim Vas biti ljubazni i napisati mi nesto vise o slijedecim dijagnozama. Prva dijagnoza nakon obavljene biopsije. (oko je u pitanju, pacijent star 74 godine)
Ekstranodalni B- celični limfom limfocitov marginalne cone - limfom MALT

i slijedeca dijagnoza Ne Hodgkinov limfom indoletni.

ORL nalaz uredan. Napravljen je i ultrazvuk svih organa , nalazi uredni.
Preporuceno 17 terapija sa zracenjem koje jos nisu pocele (ceka poziv, rekli su da ocekuje nekad u slijedeca dva mjeseca)

unaprijed se zahvaljujem

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

30.06.2010. 00:15

Poštovani/a,

MALT limfom je limfom koji se javlja izvan limfnih čvorova, najčešće u želucu ili okolici oka. Limfom je vrlo indolentnog toka što znači da raste vrlo sporo, vrlo se rijetko širi izvan područja u kojem je nastao i ponekad se može izliječiti i bez kemoterapije i zračenja (pogotovo u želucu gdje je uobičajeno početno liječenje terapija za uklanjanje bakterije H. pylori). Niste napisali gdje se bolest javila, obzirom na uredan ORL nalaz, pretpostavljam negdje na glavi. Zračenje je uobičajeno liječenje te bolesti i njime se izliječi većina bolesnika.

S poštovanjem

Prof. dr Igor Aurer

sibnoe

30.06.2010. 14:45

Puno Vam hvala na odgovoru. Vjerovatno ste previdjeli da sam u zagradi napisala da je oko u pitanju, znaci kako ste rekli podrucje glave.

Jako mi je drago da su prognoze dobre.

Lijep pozdrav i ugodan dan Vam zelim