Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


talasemija


Autor Poruka

andol300

05.07.2010. 23:35

Poštovani,

moja djevojčica ima 6 i pol godina,2006 slučajno je otkrivena heterozigotna delta,beta talasemija.Zadnji nalazi tada rađeni:AST 26,feritin 46,66 hepatoglobin 1,60.
Nalaz i G6PDH 111 Elektrforeza Hgb Hba 91,9 HbF5,6 Hba 2,5
Sada,unazad 1,5 mjeseca ima povečane limfne čvorova na vratu,aksilama i preponama,kaže da ju "malo boli"Umara se prilično brzo kao kod npr trčanja žali se na bolove u trbuhu.Negira grlobolju.Primjetila sam i ...krastice u vlasištu iz kojih curi ,mislim limfa,jer je žute boje,osuši se i kristalizira.To je sad ipak prošlo,pa sam posumljala u šampon.Brinu me bolni l. čvorovi.
Molim Vas,postoji li opravdan strah od maligne bolesti.

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

25.07.2010. 12:05

Poštovani,

Opsiani simptomi nemaju veze s beta talasemijom. U djece rane iz kojih curi žućkasti sadržaj i nastaju kraste su obično znak bakterijske kožne infekcije. To bi objasnilo i bolne povećane limfne čvorove. Vrlo vjerojatno se ne radi o zloćudnoj bolesti, no bez pregleda djeteta i, eventualno dodatnih dijagnostičkih pretraga to ne mogu sa sigurnošću ustvrditi.
Mislim da biste se trebali javiti obiteljskom liječniku ili pedijatru koji skrbi o djetetu.

S poštovanjem

Prof. dr Igor Aurer