Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


NHL-T-ANGIOIMUNOBLASTIČNI


Autor Poruka

majchi

23.06.2010. 11:51

Postovani profesore!
Trebala bi nekoliko informacija,moj otac se liječi kod vas u KBC REBRO skoro 2 godine.Zadnje sto sam procitala u njegovoj povijesti bolesti je NHL-t-angioimunoblastični st IV in relapso.
On je trenutno hospitaliziran i dosta je u losem stanju,trenutno ima i salmonelu. Hospitaliziran je zbog bolova u kicmi i visoka temp..moram vam jos napomenuti da mu je napuknut 5 kraljesak,dosta je oslabio ne jede danima nista osim sto dobije putem infuzije 1950.je godište
Moje pitanje je dali je ta salmonela prolazna u njegovom stanju ili je to jos jedan dodatni problem kod njega,ili mogućnost prosirenja bolesti na crijeva i probavni sistem
Njegov hematolog je dr.KINDA
unaprijed puno HVALA!!!

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

30.06.2010. 00:15

Poštovana,

Kao prvo, moram vam reći da znam o kojem se bolesniku radi te da sam i sam sudjelovao u njegovom liječenju. Stoga mislim da nije prikladno da o detaljima njegovog liječenja i prognoze diskutiramo preko svima dostupnog foruma. Predlažem vam da se radi razgovora o tome javite dr Kindi ili meni u bolnicu.
Angiomunoblastični limfom je jedna od inačica T staničnog limfoma. Na žalost, taj limfom kao i većina drugih T limfoma ima agresivan tijek i lošu prognozu i nakon 5 godina preživi manje od 30% bolesnika. U uznapredovaloj fazi bolesti često se javljaju različite infekcije izazvane bakterijama i gljivicama koje su normalno prisutne u čovjeku ili njegovoj okolini, ali u osoba s netaknutim obrambenim sustavom ne izazivaju bolest. Infekcije su i najčešći uzrok smrti tih bolesnika.

S poštovanjem

Prof. dr Igor Aurer