Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


maligni non hodgkinov limfom


Autor Poruka

wham

19.10.2010. 14:55

Mom ocu je dijagnosticiran maligni non hodgkinov limfom želuca, CK 7 negativno, LCA pozitivno, te je upućen na onkološko odjeljenje. Inace zivimo u Sarajevu. Molim Vas da mi objasnite kakva je bolest u pitanju, kako se lijeci. Ocu je 68 godina. Ima dijabetes koji lijeci sa tabletama Amaril i Siofor.

wham

20.10.2010. 11:05

WHO Dijagnoza

C85-Lymphoma non-Hodgkin, non specificatum

Rezultati obrade: 4 sitna (veličine glave čiode do promjera 1mm) kompletno ukalupljena u serijskim rezovima i različitim nivoima pregledana "isječka polipoidne formacije prednjeg zida antruma"

Mikroskopski opis: Uzorci su reprezentativni dijelići sluznice većim dijelom infiltrirani regularnih struktura replasiarnih infiltracijom monomorfornom staničnom populacijom svjetle citoplazme krupnih vezikularnih jezgara sa prominentnim nukleonim i učestalim mitozama. Tumorske stanice su LCA pozitivne, CK 7 negativna.

Zaključak: U ovom uzorku radi se o malignom non Hodgkin limfomu želuca čiji se tip mora odrediti primjenom palete imunohistohemijskih bojenja.

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

31.10.2010. 23:45

Dragi Wham,

Kao što piše u drugom dijelu mišljenja, da bi se moglo točno utvrditi o čemu se kod vašeg oca radi, potrebno je učiniti dodatna patohistološke pretrage na uzorcima tumora, tzv. imunohistokemijske analize. Bez toga nije moguće dati odgovor na vaša pitanja.

Puno pozdrava