Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


NHL t-limfoma


Autor Poruka

flores

26.05.2009. 23:05

Poštovani,
ocu je dijagnosticiran NHK t-stanični limfom,KS IIIA , doktori su mu preporučili četiri ciklusa kemoterapije po FND protokolu, a nakon toga presađivanje vlastitih matičnih stanica, on za sada dobro reagira na terapiju, zanima me da li je dobra ta vrsta terapije i kolike su šanse za izlječenje te vrste limfoma uz tu terapiju te koliko može pomoći sama transplatacija?

Zahvaljujem na odgovoru

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

29.05.2009. 18:40

T-stanični limfomi spadaju u limfome najgore prognoze. Petogodišnje preživljavanje bolesnika liječenih samo kemoterapijom je manje od 30%. Zbog toga se bolesnike koji dobro odgovore na početno liječenje autotransplantira u nadi da će taj postupak poboljšati konačni ishod. Izbor kemoterapije ovisi o bolnici u kojoj se bolesnik liječi jer nema dokaza da je jedan od uobičajenih protokola bolji od drugoga.
Prema tome, mislim da je liječenje koje je preporučeno vašem ocu u skladu sa sadašnjim medicinskim spoznajama i ne mogu reći ni da je bolje niti da je gore od liječenja koje bi mu bilo preporučeno u nekoj drugoj bolnici.

S poštovanjem

Prof. dr Igor Aurer

flores

25.09.2009. 18:55

Poštovani doktore,

mom ocu se nakon četvrtog ciklusa fnd terapije ponovo počeli pojavljivati čvorovi u vratu, i doktori su mu tjedan dana davali kortikosteroide nakon čega su mu se povukli svi čvorovi, sada su mu odredili drugu vrstu terapije koja bi trajala 24 ili 48 sati, pa vas molim ako možete reći o kakvoj se terapiji radi i koliko može imati negativne posljedice, naime riječ je o led terapiji sa lijekom holoxan i uromitexan, ako sam dobro napisala, i kakve su šanse da mu se stanje bar malo popravi.Inače, tata se dobro osjeća, napominjem da je to čovjek koji nikada nije bio bolestan do sada, i ti čvorovi mu se pojavljuju samo u vratu, nigdje drugdje po tijelu, jel postoji kakva šanasa da se taj t-limfom izliječi ili bar drži pod kontrolom?

Hvala na odgovoru

flores

26.09.2009. 16:15

Poštovani doktore,

evo saznala sam još dva lijeka koja moj otac dobiva zajedno sa holoxanom u tih 48 sati kemoterapije, pa vas molim da mi kažete kakvu imaju učinkovitost? To su; carboplatin i etoposid.

Još jednom hvala na odgovoru

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

04.10.2009. 22:00

Poštovana,

Radi se o tzv ICE kemoterapijskoj shemi, intenzivnijem obliku liječenja koji se dosta koristi u onih bolesnika koji ne reagiraju na uobičajeno liječenje. Vjerojatnost povoljnog odgovora je oko 40%. Bolesnici mlađi od 60-65 godina, koji nemaju drugih težih bolesti i koji povoljno odgovore, se nakon nekoliko ciklusa ovakve terapije liječe transplantacijom vlastitih krvotvornih matičnih stanica (autotransplantacija). Izliječenje se postiže u do polovice autotransplantiranih.