Ne-Hodgkinov limfom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 232

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Non-hodkin???? Molim odgovor!


Autor Poruka

nikolamostar

13.07.2010. 16:40

Poštovani;
imam 15 godina i iz Mostara sam! Naime, krajem 5. mjeseca imao sam jaku anginu grla te sam pio antibiotike! Nakon toga sam slucajno na vratu opipao jednu žlijedu koja je veličine 1 cm! Išao sam kod doktorice jer sam se zabrinuo jer sam na internetu čitao o non-hodgkinu, doktorica mi se nasmijala i rekla idi kući, druži se i okani se proučavanja medicine! Usprkos tome i usprkos tome što se ja osjećma extra bez ikakvih tegoba, ja opet idem kod druge doktorice! Koja kaže: Ne može na internetu pisat ono što smo mi doktori na fakultetu slušali i da se okanem žlijezde..! Iii, ja opet sutradan kod treće doktorice koja je samnom razgovarala par minuta i objašnjavala mi kako bi imao tegobe i sve ostalo na što bi doktor posumnjao na non-hodgkin! Radio sam 2 puta nalaze krvi koji su bili savršeni, jednom sam radio urin koji je takođe bio uredan! Ali, ja sam se toliko isprepada člancima na internetu da sam se počeo trest i povraćat od straha, tako da sam opet išao kod 4. doktora koji mi kaže - nije problem u žlijezdama nego u psihi i preporučuje mi da se obratim kod psihologa na razgovor! Kaže: posve je normalno na vratu imati jednu-dvije povećane žlijezde, ali da one i nisu povećane kakve znaju biti jer se moja uopće ne vidi i moram ˝kopati˝ po vratu da bi ju našao! Prošlo je mjesec skoro dva mjeseca - žlijezdica je i dalje tu, ona se pomiče pod prstom i mekana je i došao sam k sebi da nije non-hdgkin, ali i dalje imam dozu straha pa sam odlućio vas pitati za savjet! Je li mislite da je tam jedna žlijezda veličine 1 cm pa čak i manje non hodgkin, ali kaže: ne boli me ništa i super se osjećam!?

S poštovanjem!

Pozdrav iz Mostara!

Prof. dr. sc. Igor Aurer, dr. med.

25.07.2010. 12:05

Dragi Nikola,

Povećani limfni čvorovi na vratu su znak da se tvoje tijelo uspješno odupire bakterijama koje su uzrokovale anginu. Da ih nema bio bi teško bolestan jer bi bio jako osjetljiv na infekcije! Taj čvor kojeg opisuješ će najvjerojatnije ostati takav cijeli život, a, ako opet dobije anginu, mogao bi još i narasti.
Prema tome, sve što su ti liječnici rekli je točno.

Puno pozdrava

Prof. dr Igor Aurer

P.S. Pročitaj knjigu "Tri čovjeka u čamcu, a o psu da ne govorimo". Na početku te knjige glavni junak ima slične probleme kao ti.