Parkinsonova bolest


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10 | Broj poruka: 22

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


parkinsonova bolest i psihicke promene


Autor Poruka

gaboske

14.05.2007. 10:55

moj otac boluje od parkinsonove bolesti,i zadnjih mesec ipo dana on ima velike promene psihicke prirode.on neprepoznaje svoju zenu ,decu,nezna gde se nalazi ,ima slike i filmove u glavi koje samo on vidi i zbog toga sklon je veoma cudnim i neodgovornim postupcima

Prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec, dr. med.

16.05.2007. 09:15

Psihički simptomi, kognitivni poremećaji i promjene ponašanja česti su simptomi kod bolesnika u uznepredovalim stadijima Parkinsonove bolesti, a često su bolesnici s PArkinsonovom bolesti i depresivna. Osim toga, kod bolesnika se mogu javiti i priviđenja (halucinacije), naročito vidne halucinacije, kada bolesnici obično „vide“ ljude i životinje, pogotovo u kasnijim poslijepodnevnim i večernjim satima. Ovakve simptome često mogu uzrokovati i lijekovi koje bolesnici uzimaju za liječenje Parkinsonove bolesti, pa biste se trebali konzultirati s liječnikom koji liječi Vašeg oca jer neki od ovih simptoma mogu biti ovisni o dozi lijekova, tj. smanjenjem doze pojedinih lijekova mogu se neki od psihičkih simptoma ublažiti ili smanjiti.