Parkinsonova bolest


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10 | Broj poruka: 22

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


parkinson informacije


Autor Poruka

dzeki

07.06.2007. 00:40

Moja majka je bolesnik parkinsonove bolesti,glavni znaci su ukocenost misica. A mene samog interesuje, kakva je mogucnost nasledivanja parkinsona, posto takode isto imam velikih problema sa misicima. Glavni simptomi su: ukocenost vratnih misica, zujenje usiju, zategnutost rucnih misica sa bolovima, takode i nogu. vec dugo godina patim od bola prilikom mokrenja (uroloski nalazi su u potpunosti ispravni), laki svrab po glavi, previse sam zaboravan. Prilikom sedenja na stolicu osecam veliki bol u pocetku gornje polovine kicmenog stuba.Prvi seksualan orgazam je brz a za dalje zbog bola je skoro nemoguce. Kome ljecniku se trebam obratiti za pomoc.unapred zahvalan na odgovoru.

Prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec, dr. med.

18.06.2007. 14:20

Prema opisu simptoma koje navodite teško bi se moglo sa sigurnošću zaključiti da Vi bolujete od Parkinsonove bolesti. Iako se Vaša majka liječi od Parkinsonove bolesti, u manje od 5% slučajeva Parkinsonova bolest je nasljedna, što znači da u više od 95% slučajeva Parkinsonova bolest nije nasljedna.
Međutim, da bi se otkrio uzrok Vaših tegoba trebali biste se svakako javiti na pregled neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će Vas pregledati, uputiti na potrebne pretrage, te na temelju nalaza pokušati otkriti uzrok Vaših tegoba.