Parkinsonova bolest


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10 | Broj poruka: 22

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tremor


Autor Poruka

gori

09.06.2007. 21:10

Poštovani !

Postoji li neki lijek ili način za anuliranja noćnog tremora.Moj deda već boluje od parkinsonove bolesti nekih desetak godina,stim da se u zadnjih par godina stanje drastično pogoršalo.
Zahvaljujem na odgovoru unaprijed.

Prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec, dr. med.

18.06.2007. 15:05

Tremor je samo jedan od simptoma Parkinsonove bolesti. Obično zahvaća prste i šake podsjeća na "valjanje pilula" ili "brojanje novca". Tremor je najjači u mirovanju, smanjuje se pri pokretima, a obično je odsutan kada bolesnik spava. Parkinsonova bolest sporo napreduje tijekom niza godina. Osim toga, nakon početnog dobrog odgovora na lijekove, u većine bolesnika s Parkinsonovom bolešću nakon više godina dolazi do nuspojava dugotrajne primjene lijekova. Stoga je kod većine bolesnika, kako bolest napreduje, potrebno modificirati dozu lijekova i po potrebi uvoditi nove lijekove. Preporućljivo bi bilo da svojeg djeda odvedete na kontrolni pregled nadležnom neurologu.

albis

03.02.2008. 10:35

imam 32 god.dijagnostikovan mi je ESENCIJALNI TREMOR pio sam mnoge lekove PK-MERC,BROMOKRIPTIN...
sada pijem PRIMIDON,ali nema poboljsanja.Molim vas za misljenje ocajan sam.

Prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec, dr. med.

26.04.2008. 21:20

U liječenju esencijalnog tremora može se primjenjivati nekoliko lijekova, pa i ovaj koji ste spomenuli. Svi bolesnici ne reagiraju jednako na različite lijekove, pa ukoliko lijek koji ste spomenuli ne djeluje dovoljno dobro, javite se liječniku specijalisti neurologu koji će prema potrebi modificirati terapiju.