Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prekomjerna težina


Autor Poruka

vesna

13.06.2006. 20:20

Imam 25. godina i policistične jajnike kao i sve simptome vezane za njih. U nposljednje dvije godine udebljala sam se 30 kg i sad nikako ne znam kako nazad. Pijem Dianu 35 i pokušala sam sa dosta lijekova za mršavljenje ali nikako da pronađem nešto s čim bih smanjila glad. ITM mi je 31-previše. Što da napravim i kakvu bi mi dijetu preporučili?

Hrvoje Iveković, dr.med.

15.06.2006. 11:10

Draga Vesna,

nisam siguran koliko će samo provođenje dijete biti učinkovito u Vašim nakanama za sniženje tjelesne debljeine, pa kod Vas postoji indikacija za medikamentozno liječenje debljine. Niste navele koje ste lijekove koristili za mršavljenje? Javite se.

vesna

15.06.2006. 18:56

Što se tiče "lijekova" za mršavljenje uzimala sam metabolan+jabučni ocat i to nije išlo jer me je počeo boljeti želudac pretpostavljam od jabučnog octa mada sam uspijela skinuti nekih 4-5 kg u mjesec dana. Zatim Tonalin ali od njega nisam za mjesec i pol dana izgubila ni grama. Onda sam pokušala metabolik aktiv ali tu mi nešto nije odgovaralo jer bi mi postala mučnina i srce bi mi ubrzalo. Sada se malo više krećem pijem Kilostop i Liniu za utaženje gladi ali teško je. Ipak bi trebalo skinuti puno više kilograma kako bi se to išta vidjelo. Htjela bih Vas odmah upitati za Xenical jer se ovdje dosta o njemu priča. Koliko bih s njim uspijela izgubiti kilograma mjesečno uz neku blažu dijetu? Hvala vam unaprijed.

Hrvoje Iveković, dr.med.

19.06.2006. 16:35

Svakako bi Xenical bio dobar izbor, valja ga uzimati neposreno prije; tijekom ili nakon svakog obroka - u pricipu 3x dnevno, uz napomenu da ako preskocite obrok; tada ne uzimate lijek /"no meal -no pill"/

koliko cete ixgubiti kilograma? iskreno receno ne znam. U pricipu se tijekom 6 mj izgubi 10% kilaze, medjutim niste navela vase osnovne antropometrijske podatke (visina, tezina) tako da mi je tesko procjeniti.

Uz lijek ide i knjizica s dijetama, koji besplatno mozete dobiti na tel 0800-250-250