Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u desnom plucnom krilu


Autor Poruka

nevermind

20.02.2009. 13:40

Pozdrav.

Evo ukratko da napisem o cem se radi.....

Vec preko mjesec dana me grlo jako boli, crveno je, ( pio sam Klavocin i Silapen, ali ne prolazi ) imao sam i neku mrlju gore na grlu koja se s vremenom povukla, krajnici su mi bili crveni, i evo sada se malo stisalo, samo od sebe.. i dalje je crveno, ona mrlja se povukla, cak me i ne boli vise, jedva da osjetim....

e sada, od prije par dana sam poceo osjecati bolove u desnom plucnom krilu, prvo je bilo kratko, pa prodje, ali jucer i danas citavo vrijeme osjetim bol..... nije tako ostra, ali ju osjetim... kada zelim duboko udahnit, tjera me kasljat. ima jako malo iskasljavanja..

doktorica misli da je neki virus ili teza upala grla..... ali nisam bas siguran, ni ove tablete nisu mogle pomoci.... pa bi Vas zamolio ako znate okvirno od cemu se radi, jer ja neznam gdje da postavim ovo pitanje pa sam morao na ovaj podforum....... hvala lijepa

Nabil Chalfe , dr. med.

25.02.2009. 21:30

Dakle da počinjemo od bola u grlu. Prema vašem opisu najvjerojatnije se radi o aftoznoj upali sluznice usne šupljine, čiji je uzročnik nije osjetljiv na opisane lijekove koje ste uzimali, a takva upala obično prolazi spontano uz adekvatnu higijenu usne šupljine. Slijedeća vaša tegoba je bol u desnom prsištu. Obzirom da nije popraćena kašljem , vjerojatno se radi o podraženoj plućnoj maramici i u ovom vašem slučaju taj podražaj može nastati kao posljedica povrede prsišta (npr udarac), upale porebrice (virusne ili bakterijske) i još neka rijeđa stanja. U svakom slučaju ukoliko opisano stanje spontano ne prođe potrebno je učiniti ciljane pretrage.