Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cin3...dali prvo tipizacija na hpv ili biopsija


Autor Poruka

jelena8

04.08.2010. 11:36

Dobar dan
Na papa testu mi je utvrđen cin 3 s mogućnoscu cin 2,te garndella vaginalitis...nakon terapije medazolom oralno i vaginalno salju me na certikalni bris ...e sad jedna doktorica me poslala prvo na tipizaciju hpv i kolposkopiju a druga kaze da nema smisla raditi tipizaciju hpv prije biopsije koja je i bolna a i pomalo je se bojim...neznam sta da radim ....ja bi voljela ici prvo na tipizaciju hpva ako je to bezbolnije i ...moje pitanje je dali u ovom slucaju ima potrebe odmah ici na biopsiju prije tipizacije ili je nuzno sada napravit kolposkopiju s biopsijom.....i kako to da se njihova misljenja ne poklapaju?
Najljepse zahvaljujem
Lijepi pozdrav

Marija Hršak, dr. med.

08.10.2010. 15:35

Poštovana, savjetujem najprije učiniti briseve vrata maternice i tipizaciju HPV. Provesti liječenje upale ako ona postoji i kod Vas i Vašeg partnera. Nakon toga učiniti kolposkopiju, te ako je nalaz kolposkopije zadovoljavajući i uredan, tada ponoviti PAPA test za 2 mjeseca. Daljnji postupak će ovisiti o tom nalazu. Međutim, ako nalaz kolposkopije nije uredan, tada je potrebno učiniti biopsiju.