Home / Forum / Bolesti i stanja / Rak vrata maternice i HPV / cin3...dali prvo tipizacija na hpv ili biopsija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 129

Broj poruka: 315

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

cin3...dali prvo tipizacija na hpv ili biopsija

Autor Poruka

jelena8

04.08.2010. 11:36

Dobar dan
Na papa testu mi je utvrđen cin 3 s mogućnoscu cin 2,te garndella vaginalitis...nakon terapije medazolom oralno i vaginalno salju me na certikalni bris ...e sad jedna doktorica me poslala prvo na tipizaciju hpv i kolposkopiju a druga kaze da nema smisla raditi tipizaciju hpv prije biopsije koja je i bolna a i pomalo je se bojim...neznam sta da radim ....ja bi voljela ici prvo na tipizaciju hpva ako je to bezbolnije i ...moje pitanje je dali u ovom slucaju ima potrebe odmah ici na biopsiju prije tipizacije ili je nuzno sada napravit kolposkopiju s biopsijom.....i kako to da se njihova misljenja ne poklapaju?
Najljepse zahvaljujem
Lijepi pozdrav

Marija Hršak, dr. med.

08.10.2010. 15:35

Poštovana, savjetujem najprije učiniti briseve vrata maternice i tipizaciju HPV. Provesti liječenje upale ako ona postoji i kod Vas i Vašeg partnera. Nakon toga učiniti kolposkopiju, te ako je nalaz kolposkopije zadovoljavajući i uredan, tada ponoviti PAPA test za 2 mjeseca. Daljnji postupak će ovisiti o tom nalazu. Međutim, ako nalaz kolposkopije nije uredan, tada je potrebno učiniti biopsiju.