Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


???hpv???


Autor Poruka

sneki03

23.09.2009. 19:10

pozdrav.u vezi sam 5 god.i spavamo bez zastite,redovito idem ginekologici i sve je ok,ali u 3mj mi je dijagnosticiran VISOKORIZIČNI HPV,nije mi rečeno koji je CIN.ponovila sam u 7 mjesecu isve je isto,dečko mi je odmah išao raditi nalaze baš za hpv,i nalaz je negativan.KAKO?????
dobila sam vag.kremu DALACIN i vaginalete FEMINELLA VAGI C,i da dođem na novi papa test tek u 11 mj.zar mi nisu trebali raditi neke žešće preglede? šta to znači da i nije toliko opasno kako se meni čini? ili? pomozite!!!
1 i pol god. sam pila DIANE 35 ali bez stanke,ginekologica mi je rekla da ne treba radit stanku,a ja je nisam poslušala,i baš kad sam napravila stanku u 3 mjesecu pojavio mi se HPV,dali su mi možda DIANE 35 izazvale VISOKORIZIČNI HPV,možda sam imala neki blaži HPV u sebi a DIANE su ga povećale,je to moguće???..dali da ih nastavim piti?ne pijem već od 3 mj.sad se bojim.molim vas da mi odgovorite na sva 3 pitanja,jer moja ginekologica niš ne govori sad

Marija Hršak, dr. med.

06.10.2009. 19:15

Poštovana, prestanak uzimanja kontracepcijski tableta, Diana, nema nikakav utjecaj na to što se pojavio HPV kod Vas. Možda je imunološki sustav Vašeg partnera jači nego Vaš, pa se on uspio obraniti od HPV , za razliku od Vas. Što se tiče pretraga, bitno je da u studenom ponovite PAPA test, pa ako onda budu prisutne CIN promjene, napravite briseve vrata maternice na aerobne bakterije, Mycoplasmae i Chlamydiu, te ponovite genotipizaciju HPV.
Ukoliko bude prisutna upala, liječite se i Vi i Vaš partner. Daljnji postupak svakako ovisi o nalazu PAPA testa. Savjetujem još da počnete trošiti i neke od preparata za jačanje imuniteta.