Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv


Autor Poruka

sunshine25

29.04.2009. 09:40

poštovani,
zanima me da li se može biti zaražen hpv-om a da se to ne vidi na papa testu. naime, u 8 mjesecu sam radila papa test i bio mi je uredan, no međutim prije par dana sam opet bila na pregledu i naravno na papa testu i utvrđeno je da imam hpv. zanima me da li je moguće da prvi papa test nije bio pozitivan (u8mj.) na hpv radi jaćeg mog imunosnog sustava.i da li je moguće da je taj prvi papa bio negativan radi toga što , ako sam ga i onda imala,zaraza nastupila 1 mjesec prije. ili jeli moguće i kolika je mogučnost da sam ga "pokupila" na wc-u ili u bazenu?
hvala

Marija Hršak, dr. med.

04.05.2009. 23:45

Poštovana, PAPA test nam ukazuje da li postoje promjene na stanicama vrata maternice koje bi mogle upućivati na HPV infekciju. Metoda za dokazivanje HPV infekcije je genotipizacija HPV-a. Radi se tako da se iz kanala vrata maternice sa četkicom uzme obrisak i pošalje na analizu. Jak imunitet svakako štiti od HPV infekcije, pa je tako moguće da se u jednom trenutku, ako dođe do pada imuniteta, a HPV je prisutan u organizmu, pojavi i infekcija HPV-om. Infekcija se prenosi spolnim putem.