Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


linoladiol


Autor Poruka

lidija9999

02.04.2009. 20:20

Pozdrav!

Evo za početak ukratko... U 11mj. papa test je pokazao HPV visokog stupnja rizika i CIN1. Ovaj je mesecj papa pokazao da ga nema, da je sve u redu.
Naime pišem zbog... Prilikom odnosa odmah na početku i često postajem suha pa me nadražuje i peće. Ginekolog mi je dao Linoladiol no nije mi rekao na koji naćin, koliko dugo ga upotrebljavam? Da li unutar ili na vanjskom djelu spolovila? Ima li nuspojava?

Hvala!

Marija Hršak, dr. med.

15.04.2009. 01:05

Poštovana, niste naveli koliko imate godina. Naime, Linoladiol se upotrebljava najčešće kod žena u menopauzi, koje kao posljedicu nedostatka hormona estrogena u toj životnoj fazi, imaju suhoću i nadraženost rodnice. To može naročito smetati kod spolnih odnosa. Ako ste još u generativnoj dobi, predložila bih da kupite Personal lubricant gel. Inače, Linoladiol se upotrebljava dva puta tjedno. Sa aplikatorom koji je priložen u kutiji unosi se krema u rodnicu.

lidija9999

17.04.2009. 00:05

Imam 22 godine i kako se taj novi gel upotrebljava?
poslušat ću vaš savjet te Vam hvala na njemu!

Marija Hršak, dr. med.

19.04.2009. 23:50

Nanesete ga neposredno prije spolnog odnosa ispred rodnice i malo u rodnicu. Može ga također i Vaš partner nanijeti na svoje spolovilo prije odnosa. Nemasan je i ne sadrži hormone. Imate u kutiji priloženo i uputstvo za upotrebu.