Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv-pitanje


Autor Poruka

tiadalma

22.10.2009. 00:05

imam jedno pitanje ...bivša partnerica mog dečka je imala dosta ginekoloških problema cin2, klamidiju, trihimonas.....u odnosu s njim se štitim a on je po zadjim testovima na sve negativan.....svejedno sam jako zabrinuta zbog toga sto sam cula da testovi ne moraju biti odraz stvarnog stanja, da su moguće latentne infekcije a i da kondom ne stiti od hpv-a........zanima me sto mogu uciniti da se maximalno zastitim i sprijecim eventualnu infekciju....kolika je učesto prijenos oralnim putem i sexom uz zaštitu.....trebam li se ja testirati..........

Marija Hršak, dr. med.

01.11.2009. 20:00

Poštovana, jedina maksimalna zaštita je apstinencija od spolnih odnosa. Teško je na Vaše pitanje odgovoriti. Neka se Vaš partner testira na spolno prenosive bolesti i na HPV, također i Vi ako imate simptome u smislu peckanja, svrbeža, iscjetka. Kondom svakako štiti od spolno prenosivih bolesti, no nije 100 %-tna zaštita. Redovito provodite svoje ginekološke preglede i PAPA testove, te se ponašajte u skladu sa tim nalazima.