Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržica :(


Autor Poruka

minchy

02.05.2009. 00:25

proslijedili su me na ovaj forum pa Vas MOLIM, zapravo PREKLINJEM za pomoć.
svoje zdravlje shvaćam jako ozbiljno i budući da sam puno toga prošla znam da uvijek valja reagirati na vrijeme.
večeras sam napipala na grliću maternice malu kvržicu promjera max 2mm. sićušna je, ali sam ju ja osjetila...
sada imam 23 godine i sa 17 mi je dijagnosticiran CIN1. jako brzo se povukao i od tad sam redovno radila Papa testove i svi su uvijek bili uredni. može li ta kvržica biti povezana s bilo čim vezanim za CIN ili HPV?
upala, iritacija, sumnjivog iscjetka nemam. redovnog partnera imam već godinu i pol. zadnji Papa je rađen 24.12.2008. godine i bio je uredan. od ostalih važnijih informacija može biti to da već godinu dana pijem Yasmin, imam policistične jajnike oduvijek I guess (ciste su viđene kad sam imala 16 godina na prvom UZV-u).
budući da je moja doktorica na porodiljnom do jeseni najradije ne bi na ponovni pregled ako to po Vašem mišljenju nije nužno. je li moguće da se kvržica stvori zbog nečeg drugog?
uglavnom... MOLIM Vas za mišljenje i savjet. unaprijed Vam se puno zahvaljujem!

Marija Hršak, dr. med.

04.05.2009. 23:40

Poštovana, teško je ovako bez pregleda reći o čemu se radi, može biti upaljena mala žlijezdica na vratu maternice (ovula Nabothi), može biti kondilom,... Budući da Vam je PAPA u 12.2008. bio uredan, vjerojatno nema abnormalnosti na stanicama vrata maternice, ali svakako je potrebno napraviti ginekološki pregled da se vidi o čemu se radi. Uzimanje Yasmina ili to što imate policistične jajnike nema veze sa primjećenom kvržicom. Stoga, jedino ginekološkim pregledom se može vidjeti i reći o čemu se radi.

minchy

06.05.2009. 00:20

doktorice hvala Vam najljepša na odgovoru!
recite mi samo još ako nije gnjavaža povuče li se ta upalica sama od sebe, ili joj je porebno dodatno liječenje?
recite također ako su Papa testovi uredni 5 godina ima li šanse da eventualno ako i jesam zaradila HPV da on toliko dugo miruje?
je li CIN 1 nužno znak prisutnosti nekog takvog virusa?
svakako mislim svratit na pregled jer me ovo ipak dovoljno zabrinjava da mi neda mira, ali moram čekat još 10 dana pa do tad računam na Vašu malu pomoć happy svaki savjet je dobrodošao!
unaprijed Vam se puno zahvaljujem!

Marija Hršak, dr. med.

07.07.2009. 23:30

Poštovana, svaku upalu je potrbno liječiti. HPV može biti ptritajen u organizmu, pa kad padne jakost imunog sistema, on se ispolji. Promjene na PAPA testu u smislu CIN promjena su u najvećem broju slučajeva uzrokovane HPV-om, mada i upala druge etiologije može dovesti do abnormalnosti stanica.