Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak maternice


Autor Poruka

my2misty

20.06.2007. 11:04

Molim vas za pomoć. Jučer su hospitalizirali moju mamu. Citološki nalaz je pokazao da ima maligni tumor maternice. Za sada znamo da će joj kompletno ukloniti maternicu i jajnike. Doktori ne govore puno jer treba proći još dosta pretraga. Bolovi su joj se javili prije više od pola godine i sada joj je organizam pun vode. Trbuh joj se napuhao od vode i boli ju pri svakom pokretu. Zanimaju me slična iskustva i kolike su mogućnosti da sve bude u redu?? Da li je moguće da je rak već metastazirao kada su bolovi tako veliki? Naime upoznala sam još jednu gospođu koji ima iste tegobe, ali nju ništa ne boli. Znam da je to loš znak, ali koliko je teška situacija??
Ima li netko savjet da uz bolničko liječenje pokušamo s nekim alternativnim lijekom?? Nekakav sok ili tablete, jer se moramo boriti.
Hvala

Dr. sc. Dinka Pavičić-Baldani, dr. med.

21.06.2007. 11:00

Poštovana gospođo,
Iz vašeg pisma dobivam previše malo informacija, da bih vam mogla egzaktno odgovoriti. Različiti su terapijski pristupi osvisno o tipu i lokaciji tumora na maternici. Stoga se priklanjam mišljenju liječnika koji obrađuju Vašu mamu da treba još pričekati nalaze kako bi Vas se moglo točno uputiti u način liječenja kao i prognozu bolesti. Uvjerena sam da ćete željene informacije dobiti od liječnika. Ukoliko se to ne dogodi molim Vas da mi napišete točnu dijagnozu i barem neke osnovne informacije o obradi Vaše majke.
dr. sc. D. Pavičić Baldani